Current Affairs Quiz 25 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 October 2018

Question 1: Where is the headquarter of PNB Metlife?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Amritsar
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

PNB Metlife:- MD & CEO: Ashish Srivastava || Headquarters: Mumbai.

Question 2: Who is the CEO of Invest India?
A. Deepak Kukreja
B. Yash Bagla
C. Anuraj Singh
D. Harshit Dadhich

Answer and Explanation

Answer: B

Invest India:- CEO – Deepak Bagla || Location – New Delhi

Question 3: Who is the Administrator of Lakshadweep ?
A. Farooq Khan
B. RN Kovind
C. NK Singh
D. Yusuf Abdulla

Answer and Explanation

Answer: A

Lakshadweep:- Capital – Kavaratti || Administrator – Farooq Khan

Question 4: Who is the Chairman of TCS ?
A. JK Deewan
B. A Parekh
C. Abid Ali Neemuchwala
D. Natarajan Chandrasekaran

Answer and Explanation

Answer: D

TCS:- Headquarters: Mumbai || Founded: 1968. || Chairman: Natarajan Chandrasekaran.

Question 5: How many countries are participating in Asian Hockey Champions Trophy ?
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Answer and Explanation

Answer: A

Host country :-Oman || City Muscat || Dates 18 – 28 October 2018 || Teams :-6

Question 6: How many Teams are in I-League?
A. 20
B. 10
C. 11
D. 9

Answer and Explanation

Answer: C

The 2018–19 I-League is the 12th season of the I-League and Minerva Punjab are the defending champions. Real Kashmir are making their debut in I-League as the promoted team from the 2017–18 I-League 2nd Division.

Question 7: Global Agriculture Leadership Summit 2018 has been inaugurated by Secretary Agriculture and Co-operation Sanjay Agrawal in _________.
A. Chennai
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: C

Global Agriculture Leadership Summit 2018 has been inaugurated by Secretary Agriculture and Co-operation Sanjay Agrawal in New Delhi.

Question 8: The Seoul Peace Prize was established in 1990 as a biennial recognition with monetary award to commemorate the success of the ___________ held in Seoul, Korea
A. 24th Summer Olympic Games
B. 24th Winter Olympic Games
C. 25th Summer Olympic Games
D. 25th Winter Olympic Games

Answer and Explanation

Answer: A

The Seoul Peace Prize was established in 1990 as a biennial recognition with monetary award to commemorate the success of the 24th Summer Olympic Games held in Seoul, Korea

Question 9: International Dance Festival is a four-day international dance festival named ‘Udbhav Utsav’ in ____________, Madhya Pradesh.
A. Gwalior
B. Bhopal
C. Indore
D. Jabalpur

Answer and Explanation

Answer: A

International Dance Festival is a four-day international dance festival named ‘Udbhav Utsav’ in Gwalior, Madhya Pradesh.

Question 10: UNESCO MGIEP with Andhra Pradesh Govt. will be organising _______________ from 15-17 November 2018, at Novotel, Vizag City, Andhra Pradesh.
A. TEACH 2018
B. TECH 2018
C. TECH INDIA 2018
D. TEACH INDIA 2018

Answer and Explanation

Answer: B

UNESCO MGIEP with Andhra Pradesh Govt. will be organising ‘TECH 2018’ from 15-17 November 2018, at Novotel, Vizag City, Andhra Pradesh.

Daily Current Affairs: 25 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25

Daily Current Affairs 25 October 2018 Current Affairs Quiz 25 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest