Current Affairs Quiz 25 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25 October 2019

Question 1:__________Athletic Club has conferred life membership to Nobel laureate Abhijit Banerjee.
A. Mohun Bagan FC
B. East Bengal FC
C. ATK
D. Mohammedan S.C.

Answer and Explanation

Answer: A

Mohun Bagan Athletic Club has conferred life membership to Nobel laureate Abhijit Banerjee.

Question 2:_________ and PV Sindhu were named the ambassadors for Bharat Ki Laxmi initiative.
A. Katrina Kaif
B. Deepika Padukone
C. Priyanka Chopra
D. Alia Bhatt

Answer and Explanation

Answer: B

Deepika Padukone and PV Sindhu were named the ambassadors for Bharat Ki Laxmi initiative.

Question 3:Acc. to the Central Pollution Control Board, Loni rural of ____________ is the most polluted city in India with the Air Quality Index at 358.
A. Gurugram
B. Faridabad
C. Noida
D. Ghaziabad

Answer and Explanation

Answer: D

Acc. to the Central Pollution Control Board, Loni rural of Ghaziabad is the most polluted city in India with the Air Quality Index at 358.

Question 4:Where is the Headquarter of United Nations Human Rights Council?
A. Geneva
B. Vienna
C. Paris
D. Berlin

Answer and Explanation

Answer: A

The United Nations Human Rights Council is a United Nations body whose mission is to promote and protect human rights around the world. The UNHRC has 47 members elected for staggered three-year terms on a regional group basis. The headquarters of UNHRC is in Geneva, Switzerland.

Question 5:International Snow Leopard day is observed annually on __________.
A. October 23
B. October 24
C. October 25
D. October 26

Answer and Explanation

Answer: A

International Snow Leopard day is observed annually on October 23. It is an annual holiday celebrated in different countries across the world. It is dedicated to saving one of the rarest wild cats on the planet.

Question 6:India reported for _________ of total TB cases around the world in Global Tuberculosis report 2019 edition by World Health Organisation.
A. 39%
B. 45%
C. 27%
D. 19%

Answer and Explanation

Answer: C

India reported for 27% of total TB cases around the world in Global Tuberculosis report 2019 edition by World Health Organisation.

Question 7:Who is the CEO of MTNL?
A. Anupam Srivastava
B. RK Purvar
C. Sunil Kumar
D. SP Bakshi

Answer and Explanation

Answer: C

MTNL: CEO: Sunil Kumar || Headquarters: New Delhi

Question 8:Vreedhi Financial Services has received NBFC licence from ___________.
A. RBI
B. SBI
C. NABARD
D. SEBI

Answer and Explanation

Answer: A

Vreedhi Financial Services has received NBFC licence from RBI.

Question 9:Vijaya Bank Heritage Museum has been inaugurated at ___________ which is the headquarters of Vijaya Bank.
A. Bengaluru
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

Vijaya Bank Heritage Museum has been inaugurated at Bengaluru which is the headquarters of Vijaya Bank.

Question 10:PV Sindhu is ranked ________ in Forbes list of the highest-paid women athletes for 2019 with a total earning of $5.5 million.
A. 12th
B. 13th
C. 14th
D. 15th

Answer and Explanation

Answer: B

PV Sindhu is ranked 13th in Forbes list of the highest-paid women athletes for 2019 with a total earning of $5.5 million.

Daily Current Affairs: 25 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 25 October 2019 Current Affairs Quiz 25 October 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest