Current Affairs Quiz 25th 26th October 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25th 26th October 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25th 26th October 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25th 26th October 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25th 26th October 2020

Question 1:___________ (Mercedes-Great Britain) has won the 2020 Portuguese Grand Prix.
A. Valtteri Bottas
B. Lewis Hamilton
C. Sebastian Vettel
D. Max Verstappen

Answer and Explanation

Answer: B

  • Lewis Hamilton (Mercedes-Great Britain) has won the 2020 Portuguese Grand Prix.
  • This is Hamilton’s 8th win of the season.
  • Question 2: ___________ has become the best employer in the 2020, according to the rankings by Forbes.
    A. Google
    B. Samsung
    C. Microsoft
    D. Amazon

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • Samsung has become the best employer in the 2020, according to the rankings by Forbes.
  • From India, HCL Technologiesis top industry in the list. It is placed at 30th rank globally.
  • Question 3:_________’s Mangdechhu Hydroelectric project assisted by India, has been awarded the Brunel Medal-2020.
    A. Sri Lanka
    B. Nepal
    C. Bhutan
    D. Myanmar

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Bhutan’s Mangdechhu Hydroelectric project assisted by India, has been awarded the Brunel Medal-2020
  • Brunel Medal-2020 is an award conferred by the UK’s top engineering body, Institute of Civil Engineers.
  • Question 4:__________ Chairman Lee Kun-Hee has passed away.
    A. Samsung
    B. LG
    C. Lenovo
    D. Motorola

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Samsung Chairman Lee Kun-Hee has passed away.
  • Lee Kun-hee was a South Korean businessman who served as chairman of the Samsung Group from 1987 to 2008 and from 2010 to 2020, and is credited with the transformation of Samsung to the world’s largest manufacturer of smartphones, televisions, and memory chips.
  • Question 5:International Day of Diplomats is celebrated on __________ every year.
    A. 24 October
    B. 25 October
    C. 26 October
    D. 27 October

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • International Day of Diplomats is celebrated on 24 October every year.
  • Aim: To highlight the contributions made by diplomats in shaping our world since ancient times and in making our planet a better place.
  • Question 6: Department of Posts has released a commemorative postage stamp on the _________ anniversary of United Nations.
    A. 80th
    B. 70th
    C. 75th
    D. 85th

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Department of Posts has released a commemorative postage stamp on the 75th anniversary of United Nations.
  • Director-General of Indian Post: Arundhaty Ghosh.
  • United Nations: Secretary general: António Guterres || Headquarters: New York
  • Question 7:Financial Action Task Force has announced that ___________ will continue to remain on its Grey List till February 2021.
    A. Iran
    B. Iraq
    C. Pakistan
    D. Syria

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Financial Action Task Force has announced that Pakistan will continue to remain on its Grey List till February 2021.
  • The Financial Action Task Force is an intergovernmental organisation founded in 1989 on the initiative of the G7 to develop policies to combat money laundering. In 2001, its mandate was expanded to include terrorism financing.
  • Headquarters: Paris, France || President: Marcus Pleyer
  • Question 8:Minister of State for Culture and Tourism (I/C), ___________ has virtually launched the ‘Life in Miniature’ Project.
    A. Pralhad Joshi
    B. Faggan Singh Kulaste
    C. Narendra Singh Tomar
    D. Prahlad Singh Patel

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • Minister of State for Culture and Tourism (I/C), Prahlad Singh Patel has virtually launched the ‘Life in Miniature’ Project.
  • ‘Life in Miniature’ project is a collaboration between the National Museum, New Delhi, Ministry of Culture, and Google Arts & culture.
  • Augmented Reality-powered art gallery designed with traditional Indian architecture.
  • Question 9: World Bank has sanctioned Rs 3 crore for India’s first sand dune parks and interpretation centers in _________.
    A. Punjab
    B. Gujarat
    C. Rajasthan
    D. Goa

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • World Bank has sanctioned Rs 3 crore for India’s first sand dune parks and interpretation centers in Goa.
  • Question 10:Who is the chief minister of Goa?
    A. Pramod Sawant
    B. Bhagat Sawant
    C. Bhagat Singh Koshyari
    D. Pramod Singh Koshyari

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Goa: Governor: Bhagat Singh Koshyari || Chief Minister: Pramod Sawant.
  • Daily Current Affairs: 25th 26th October

    Daily Current Affairs 25th-26th October 2020 Current Affairs Quiz 25th-26th October 2020 Current Affairs Infographic




    Pin It on Pinterest