Current Affairs Quiz 27 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 October 2018

Question 1: Where is the headquarter of UNESCO?
A. France
B. Austria
C. Netherland
D. USA

Answer and Explanation

Answer: A

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization):- Director General – Audrey Azoulay || Headquarters – Paris, France

Question 2: What is the current Indian men’s football ranking?
A. 99
B. 97
C. 93
D. 95

Answer and Explanation

Answer: B

The Indian national football team has been given the nickname Blue Tigers by its fans across the country. Nike is the kit-maker of Indian men’s football ranking.

Question 3: Govt. of India will set up a sports stadium of international standard for persons with disability in ____________.
A. Meghalaya
B. Manipur
C. Nagaland
D. Tripura

Answer and Explanation

Answer: A

Govt. of India will set up a sports stadium of international standard for persons with disability in Meghalaya.

Question 4: ____________ won the World Health Summit Startup award, 2018 in Berlin.
A. Roopam Sharma
B. Roop Kumar
C. Roopa Sinha
D. Rupesh Pahadiya

Answer and Explanation

Answer: A

Roopam Sharma won the World Health Summit Start-up award, 2018 in Berlin.

Question 5: Lawyer _________________ posthumously, has been announced as one of the four recipients of the 2018 UN Human Rights Prize.
A. Asma Jahangir
B. Avi Arif
C. Jahangir Khan
D. Needa Saneef

Answer and Explanation

Answer: A

Lawyer Asma Jahangir posthumously, has been announced as one of the four recipients of the 2018 UN Human Rights Prize.

Question 6: Who is the CEO of IDFC Bank?
A. Rajiv Neema
B. Tushar Lall
C. Rajiv Lall
D. Tushar Madhav

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Mumbai || CEO: Rajiv Lall || Parent organization: Infrastructure Development Finance Company

Question 7: Exercise Trident Juncture 2018 is the biggest military exercise among North Atlantic Treaty Organization (NATO) Countries, has begun in ____________.
A. Denmark
B. Sweden
C. Norway
D. Iceland

Answer and Explanation

Answer: C

Exercise Trident Juncture 2018 is the biggest military exercise among North Atlantic Treaty Organization (NATO) Countries, has begun in Norway.

Question 8: World Day for Audio-visual Heritage is observed on __________.
A. 27 October
B. 28 October
C. 29 October
D. 30 October

Answer and Explanation

Answer: A

World Day for Audio-visual Heritage is observed on 27 October.

Question 9: India and ___________ have signed agreements to enhance inland and coastal waterways connectivity.
A. Bangladesh
B. Pakistan
C. Nepal
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: A

India and Bangladesh have signed agreements to enhance inland and coastal waterways connectivity.

Question 10: PM Modi has inaugurated three-day long Krishi Kumbh 2018 in _________.
A. New Delhi
B. Moradabad
C. Kanpur
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: D

PM Modi has inaugurated three-day long Krishi Kumbh 2018 in Lucknow.

Daily Current Affairs: 27 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27

Daily Current Affairs 27 October 2018 Current Affairs Quiz 27 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]