Current Affairs Quiz 28 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 October 2018

Question 1: Who is the CMD of BEML?
A. Deepak Kumar Hota
B. Ajay Tyagi
C. M Mustafa
D. AP Hota

Answer and Explanation

Answer: A

CMD BEML: – Deepak Kumar Hota.

Question 2: Where is the headquarter of IFFCO?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Lucknow
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: B

IFFCO Headquarters: New Delhi, Chairman: Mr. B. S. Nakai.

Question 3: The proposed Bilaspur-___________-Leh Line will be the world’s highest at 5,360 metres above mean sea level
A. Manali
B. Spiti
C. Roopkund
D. Shimla

Answer and Explanation

Answer: A

The proposed Bilaspur-Manali-Leh Line will be the world’s highest at 5,360 metres above mean sea level.

Question 4: Who is the top scorer of Asian Hockey Champions Trophy ?
A. Manpreet Singh
B. Rupindar Pal
C. Faizal Saari
D. Harmanpreet Singh

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan and India were declared joint winners by virtue of forfeiture of the final due to persistent rain. Malaysia finished at the 3rd place after defeating Japan 3-2 in the penalty shootouts in the bronze medal match. Malaysia’s Faizal Saari was the top scorer of the tournament with 8 Goals.

Question 5: __________ has clinched World Billiards Championship.
A. Sourav Kothari
B. Joshen Chinnpa
C. Deepika Palliwal
D. Pankaj Advani

Answer and Explanation

Answer: A

Sourav Kothari has clinched World Billiards Championship.

Question 6: Premier League club ____________’s owner Vichai Srivaddhanaprabha has died in a helicopter crash.
A. Everton FC
B. Man Utd
C. Leicester City
D. Arsenal FC

Answer and Explanation

Answer: C

Premier League club Leicester City’s owner Vichai Srivaddhanaprabha has died in a helicopter crash.

Question 7: Who is the President of Sri Lanka?
A. Mahinda Rajapakse
B. Ranil Wickremesinghe
C. Maithripala Sirisena
D. Arvind D. silva

Answer and Explanation

Answer: C

Sri Lanka Capitals: Colombo, Sri Jayawardenepura Kotte || Currency: Sri Lankan rupee || President: Maithripala Sirisena.

Question 8: The 20th edition of WETEX 2018 was held in _________.
A. Dubai
B. Emirates
C. Etihad
D. Riyadh

Answer and Explanation

Answer: A

The 20th edition of WETEX 2018 was held in Dubai, UAE.

Question 9: What is the focus region of GIFF 2018?
A. ASEAN
B. SAARC
C. BRICS
D. INDSABRA

Answer and Explanation

Answer: A

The focus region of GIFF 2018 is the ‘ASEAN’.

Question 10: The _________ edition of India Mobile Congress (IMC-2018) was concluded at New Delhi.
A. 3rd
B. 2nd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: B

The 2nd edition of India Mobile Congress (IMC-2018) was concluded at New Delhi.

Daily Current Affairs: 28 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28

Daily Current Affairs 28 October 2018 Current Affairs Quiz 28 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest