Current Affairs Quiz 28 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 28 October 2019

Question 1:Li Xuerui is a retired Chinese professional _______________ player, she is one of the most successful players of her time.
A. Badminton
B. Tennis
C. Table Tennis
D. Squash

Answer and Explanation

Answer: A

Li Xuerui is a retired Chinese professional badminton player, she is one of the most successful players of her time.

Question 2:Paris has unveiled its new emblem of _____________ Summer Olympic and Paralympic Games.
A. 2020
B. 2024
C. 2022
D. 2026

Answer and Explanation

Answer: B

Paris has unveiled its new emblem of 2024 Summer Olympic and Paralympic Games.

Question 3:FIFA granted ____________ to host the inaugural edition of expanded 24-team Club World Cup in 2021.
A. China
B. Qatar
C. Japan
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: A

FIFA granted China to host the inaugural edition of expanded 24-team Club World Cup in 2021.

Question 4:________________ and Universal Sompo General Insurance have launched co-branded health care plus insurance for users.
A. Indian Overseas Bank
B. Bank of India
C. Union Bank of India
D. Bank of Baroda

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Overseas Bank and Universal Sompo General Insurance have launched co-branded health care plus insurance for users.

Question 5:_______________ has been appointed as the chief of the National Highways Authority of India.
A. Sukhbir Singh Chand
B. Sukhbir Singh Chandhu
C. Sukhbir Singh Sindhu
D. Sukhbir Singh Sandhu

Answer and Explanation

Answer: D

Sukhbir Singh Sandhu has been appointed as the chief of the National Highways Authority of India.

Question 6:Arvind Singh has been appointed as the chairman of _____________.
A. Indian Airlines
B. Air India
C. Airports Authority of India
D. Air India Cargo

Answer and Explanation

Answer: C

Arvind Singh has been appointed as the chairman of Airports Authority of India.

Question 7:What is the Capital of Botswana?
A. Windhoek
B. Harare
C. Gaborone
D. Maseru

Answer and Explanation

Answer: C

Botswana: Capital: Gaborone || Currency: Botswana pula

Question 8:__________ Natural History Museum named Blind Beetle after Swedish climate activist Greta Thunberg.
A. British
B. German
C. French
D. Italian

Answer and Explanation

Answer: A

British Natural History Museum named Blind Beetle after Swedish climate activist Greta Thunberg.

Question 9:World Bank has inked $165 million Loan Agreement with ______________ Government and Government of India to support smallholder farmers.
A. Odisha
B. Rajasthan
C. Andhra Pradesh
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: A

World Bank has inked $165 million Loan Agreement with Odisha Government and Government of India to support smallholder farmers.

Question 10:___________ will host first edition of Global Bio-India 2019 Summit from 21st–23rd November.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Lucknow
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: B

New Delhi will host first edition of Global Bio-India 2019 Summit from 21st–23rd November.

Daily Current Affairs: 28 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 28 October 2019 Current Affairs Quiz 28 October 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest