Current Affairs Quiz 29 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 October 2018

Question 1: Who is the CEO of IBM?
A. Ginni Rometty
B. Charles Ranlett Flint
C. Simon Watson
D. Martin Jetter

Answer and Explanation

Answer: A

Founder: Charles Ranlett Flint || Founded: 16 June 1911, New York City, New York, United States || Headquarters: Armonk, New York, United States || Executives: Ginni Rometty (CEO, President, Chairperson)

Question 2: Namdapha National Park is located in _____________.
A. Jharkhand
B. Arunachal Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

Namdapha National Park is the largest protected area in the Eastern Himalaya biodiversity hotspot and is located in Arunachal Pradesh in Northeast India. It is also the third largest national park in India in terms of area.

Question 3: Mahila Mall is the first mall in India with an all-women crew in ___________.
A. Kozhikode
B. Kochi
C. Thiruvananthapuram
D. Alappuzha

Answer and Explanation

Answer: A

Mahila Mall is the first mall in India with an all-women crew in Kozhikode.

Question 4: National Ayurveda Day was observed on __________.
A. 30th October
B. 27th October
C. 29th October
D. 28th October

Answer and Explanation

Answer: D

National Ayurveda Day was observed on 28th October.

Question 5: Clara Sosa ____________ won the Miss Grand International 2018 title at the 6th edition of the beauty pageant in Yangon, Myanmar.
A. Miss Argentina
B. Miss Panama
C. Miss Uruguay
D. Miss Paraguay

Answer and Explanation

Answer: D

Clara Sosa (Miss Paraguay) won the Miss Grand International 2018 title at the 6th edition of the beauty pageant in Yangon, Myanmar.

Question 6: India and Japan has signed a _________ billion bilateral currency swap agreement in Tokyo.
A. $76
B. $73
C. $75
D. $72

Answer and Explanation

Answer: C

India and Japan has signed a $75 billion bilateral currency swap agreement in Tokyo.

Question 7: Where is the headquarter of GitHub Inc.?
A. Washington DC
B. New York
C. San Francisco
D. Chicago

Answer and Explanation

Answer: C

Founder: Tom Preston-Werner || Founded: 2008 || Headquarters: San Francisco, California, United States || Parent organization: Microsoft Corporation

Question 8: Wrestler Pooja Dhanda(Haryana) won bronze medal in the ___________ category at Senior World Wrestling Championships.
A. 57kg
B. 74kg
C. 62kg
D. 48kg

Answer and Explanation

Answer: A

Wrestler Pooja Dhanda(Haryana) won bronze medal in the 57kg category at Senior World Wrestling Championships.

Question 9: Simona Halep is a ___________ professional tennis player.
A. French
B. Russian
C. Romanian
D. Spanish

Answer and Explanation

Answer: C

Simona Halep is a Romanian professional tennis player. She is the current world No. 1 on the WTA Tour, a ranking she first achieved in October 2017, and has won 18 WTA singles title and one WTA doubles title.

Question 10: India has donated ___________ to a programme to train commanders for UN peacekeeping.
A. $350,000
B. $300,000
C. $370,000
D. $320,000

Answer and Explanation

Answer: B

India has donated $300,000 to a programme to train commanders for UN peacekeeping.

Daily Current Affairs: 29 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29

Daily Current Affairs 29 October 2018 Current Affairs Quiz 29 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest