Current Affairs Quiz 31 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 31 October 2018

Question 1: What is the capital of ‘Isle of Man’ ?
A. Douglas
B. Macabre
C. Dublin
D. Isle City

Answer and Explanation

Answer: A

The Isle of Man is a self-governing British Crown dependency in the Irish Sea between England and Ireland.

Question 2: What is the currency of Seychelles?
A. Baht
B. Rupee
C. Peso
D. Euro

Answer and Explanation

Answer: B

Seychelles:- Capital: Victoria || Currency: Seychellois rupee.

Question 3: Italian Prime Minister ____________ has visited India to participate at the 24th edition of the India-Italy Technology Summit.
A. Giuseppe Conte
B. Antoine Conte
C. Nicole Conte
D. Key Nicole

Answer and Explanation

Answer: A

Italian Prime Minister Giuseppe Conte has visited India to participate at the 24th edition of the India-Italy Technology Summit.

Question 4: __________ has been named as an official partner for the Men’s hockey World Cup 2018.
A. Adani Steel
B. Mittal Steel
C. Jindal Steel
D. Tata Steel

Answer and Explanation

Answer: D

Tata Steel has been named as an official partner for the Men’s hockey World Cup 2018.

Question 5: Max Verstappen is a ___________ racing driver who competes in Formula One with Red Bull Racing.
A. Russian
B. Spanish
C. French
D. Dutch

Answer and Explanation

Answer: D

Max Emilian Verstappen is a Dutch racing driver who competes in Formula One with Red Bull Racing.

Question 6: Manipur was crowned as the champions with _________ medals.
A. 155
B. 160
C. 159
D. 157

Answer and Explanation

Answer: C

Manipur was crowned as the champions with 159 medals: 80 Gold, 48 Silver and 31 Bronze.

Question 7: SBI and ___________ Payment Services in an agreement to form a joint venture for a card acceptance and digital payment platform.
A. Red-Hat
B. Hitech
C. Hitachi
D. Hytech

Answer and Explanation

Answer: C

SBI and Hitachi Payment Services in an agreement to form a joint venture for a card acceptance and digital payment platform.Question 8: _____________ International Film Festival of India announced the selection of Indian Panorama films for the year, 2018 to be screened in Goa. A. 49th B. 47th C. 48th D. 45th

Answer and Explanation

Answer: A

49th International Film Festival of India announced the selection of Indian Panorama films for the year, 2018 to be screened in Goa.

Question 9: PM Modi has inaugurated Sardar Vallabhbhai Patel’s memorial on the __________ birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel in Narmada, Gujarat.
A. 143rd
B. 145rd
C. 144rd
D. 142rd

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi has inaugurated Sardar Vallabhbhai Patel’s memorial on the 143rd birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel in Narmada, Gujarat.

Question 10: World Savings Day or World Thrift day was on ___________.
A. October-28
B. October-29
C. October-31
D. October-30

Answer and Explanation

Answer: C

World Savings Day or World Thrift day was on October-31.

Daily Current Affairs: 31 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30
October-31

Daily Current Affairs 31 October 2018 Current Affairs Quiz 31 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest