Current Affairs Quiz 31 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 31 October 2019

Question 1:____________ district has become the first Kerosene-free district of Gujarat.
A. Gandhinagar
B. Ahmedabad
C. Surat
D. Vadodara

Answer and Explanation

Answer: A

Gandhinagar district has become the first Kerosene-free district of Gujarat.

Question 2:____________ has launched SMARTPORT Platform which is an online platform launched to trade and export promotion in all ports in the state.
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: B

Andhra Pradesh has launched SMARTPORT Platform which is an online platform launched to trade and export promotion in all ports in the state.

Question 3:What is the Capital of Argentina?
A. Buenos Aires
B. Santiago
C. Rio de Janeiro
D. Montevideo

Answer and Explanation

Answer: A

Currency: Argentine peso || Capital: Buenos Aires

Question 4:Philippe of ___________ has appointed Sophie Wilmes as the interim Prime Minister of the country.
A. Belgium
B. Netherlands
C. Italy
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: A

Philippe of Belgium has appointed Sophie Wilmes as the interim Prime Minister of Belgium.

Question 5:IIT ____________ and KIIT Bhubaneswar will develop ‘Bio Bricks’ from Agricultural Waste.
A. Hyderabad
B. Mumbai
C. Kanpur
D. Madras

Answer and Explanation

Answer: A

IIT Hyderabad and KIIT Bhubaneswar will develop ‘Bio Bricks’ from Agricultural Waste.

Question 6:______________ has been appointed as Director General of Bureau of Indian Standards.
A. Pramod Kumar Sharma
B. Pramod Kumar Moody
C. Pramod Kumar Tiwari
D. Pramod Kumar Gupta

Answer and Explanation

Answer: C

Pramod Kumar Tiwari has been appointed as Director General of Bureau of Indian Standards.

Question 7:____________’s CEO Jensen Huang has topped the Best-Performing CEOs in the World, 2019′ list by Harvard Business Review.
A. Asus
B. AMD
C. NVIDIA
D. Intel

Answer and Explanation

Answer: C

NVIDIA’s CEO Jensen Huang has topped the Best-Performing CEOs in the World, 2019′ list by Harvard Business Review.

Question 8:Satwiksairaj Rankireddy-Chirag Shetty have bagged Silver Medal in men’s doubles event at 2019 _____________ Open (Badminton).
A. French
B. Spanish
C. German
D. England

Answer and Explanation

Answer: A

Satwiksairaj Rankireddy-Chirag Shetty have bagged Silver Medal in men’s doubles event at 2019 French Open (Badminton).

Question 9:What is the Capital of Mozambique?
A. Maputo
B. Metical
C. Mozambican
D. Noro

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Maputo || Currency: Mozambican metical

Question 10:Odisha CM ______________ has launched a social service initiative ‘Odisha Mo Parivar’ (Odisha, my family).
A. Biju Patnaik
B. Naveen Patnaik
C. Baijayant Panda
D. Biju Patnaik

Answer and Explanation

Answer: B

Odisha CM Naveen Patnaik has launched a social service initiative ‘Odisha Mo Parivar’ (Odisha, my family).

Daily Current Affairs: 31 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 31 October 2019 Current Affairs Quiz 31 October 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest