Content Ad 002

Current Affairs Quiz 4 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 4 October 2019

Question 1:Venkaiah Naidu conferred ________ poet K Siva Reddy with 28th Saraswati Samman award 2018.
A. Telugu
B. Tamil
C. Kannada
D. Odia

Answer and Explanation

Answer: A

Venkaiah Naidu conferred Telugu poet K Siva Reddy with 28th Saraswati Samman award 2018.

Question 2:Union Minister Smriti Irani has inaugurated a 1650-kg ‘Charkha’ Spinning Wheel made of plastic waste in _________.
A. Mumbai
B. Noida
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: B

Union Minister Smriti Irani has inaugurated a 1650-kg ‘Charkha’ Spinning Wheel made of plastic waste in Noida.

Question 3:India Economic Summit is being organized by__________ during 3rd & 4th October 2019 in New Delhi.
A. WEF
B. WB
C. IMF
D. AIIB

Answer and Explanation

Answer: A

India Economic Summit is being organized by World Economic Forum during 3rd & 4th October 2019 in New Delhi.

Question 4:Lata Mangeshkar’s sister _____________ has released her Hindi book named ‘Didiaur Main’.
A. Hridaynath Mangeshkar
B. Usha Mangeshkar
C. Deenanath Mangeshkar
D. Meena Mangeshkar Khadikar

Answer and Explanation

Answer: D

Lata Mangeshkar’s sister Meena Mangeshkar Khadikar has released her Hindi book named ‘Didiaur Main’.

Question 5:Book ‘The Tech Whisperer’ is authored by digital transformation expert ___________.
A. Jaspreet Bindra
B. Geeky Ranjit
C. Vir Shanghvi
D. Saurabh Sharma

Answer and Explanation

Answer: A

Book ‘The Tech Whisperer’ is authored by digital transformation expert Jaspreet Bindra.

Question 6:___________ has been appointed as Executive Director for India at IMF.
A. Surjit S Singh
B. Surjit S Sircar
C. Surjit S Bhalla
D. Surjit S Sumanta

Answer and Explanation

Answer: C

Surjit S Bhalla has been appointed as Executive Director for India at IMF.

Question 7:What is the Capital of Greece?
A. Santorini
B. Thessaloniki
C. Athens
D. Mykonos

Answer and Explanation

Answer: C

Greece: Capital: Athens || Currency: Euro

Question 8:Who is the Chairman of Central Board of Direct Taxes?
A. Pramod Chandra Mody
B. Pramod Chandra Bose
C. Pramod Chandra Basu
D. Pramod Chandra Modi

Answer and Explanation

Answer: A

Chairman of Central Board of Direct Taxes: Pramod Chandra Mody.

Question 9:SS Mallikarjuna Rao has been appointed as Managing Director and Chief Executive Officer of ____________ replacing Sunil Mehta.
A. PNB
B. BOB
C. BOI
D. CBI

Answer and Explanation

Answer: A

SS Mallikarjuna Rao has been appointed as Managing Director and Chief Executive Officer of the Punjab National Bank replacing Sunil Mehta.

Question 10:_____________ has named Amur Swaminathan Lakshminarayanan as its Managing Director and Chief Executive Officer.
A. Tata Technologies
B. Tata Communications
C. Tata Motors
D. Tata Teleservices

Answer and Explanation

Answer: B

Tata Communications has named Amur Swaminathan Lakshminarayanan as its Managing Director and Chief Executive Officer.

Daily Current Affairs: 4 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 4 October 2019 Current Affairs Quiz 4 October 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img