Current Affairs Quiz 5 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs 5 October 2017.

Question 1: Who is the newcomer on the Forbes India Richest list ?
A. Mukesh Ambani
B. Anil Ambani
C. Nusli Wadia
D. Ratan Tata

Answer and Explanation

Answer: C

Nusli Wadia, the chairman of Wadia group is the newcomer on the list with a net worth of $5.6 billion.

Question 2: What is the repo rate of RBI?
A. 5%
B. 6%
C. 7%
D. 8%

Answer and Explanation

Answer: B

The repo rate of RBI is 6%.

Question 3: Who has been elected as Samajwadi Party Chief for the next 5 years?
A. Ram Gopal Yadav
B. Dimple Yadav
C. Akhilesh Yadav
D. Shivpal Yadav

Answer and Explanation

Answer: C

Akhilesh Yadav was unanimously re-elected as Samajwadi Party’s National President for 5 yrs.

Question 4: Which country gives MiG-29 fighter jets to Serbia?
A. USA
B. UK
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: D

Russia gives fighter jets to Serbia free of cost.

Question 5: Who has topped the Forbes Indian Rich list?
A. Mukesh Ambani
B. Anil Ambani
C. Rana Kapoor
D. Ratan Tata

Answer and Explanation

Answer: A

Mukesh Ambani tops the list with a net worth of $38 billion.

Question 6: Ukhnaa Khurelsukh is the Prime Minister of ____
A. Pakistan
B. USA
C. UK
D. Mongolia

Answer and Explanation

Answer: D

Ukhnaa Khurelsukh is the Mongolian PM.

Question 7: The first international visit of Ram Nath Kovind as the President of India is to which country?
A. Ethiopia
B. Sudan
C. Uganda
D. Kenya

Answer and Explanation

Answer: A

In maiden trip as President, Kovind is visiting Ethiopia and Djibouti

Question 8: Rana Kapoor is the chairman of ___
A. SBI
B. ICICI
C. Yes Bank
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Rana Kapoor is the Chairman Yes Bank.

Question 9: Pooja Kadian became the first ever Indian sportsperson to win a gold medal in which Sport?
A. Jiu Jitsu
B. Taekwondo
C. Shot put
D. Whushu

Answer and Explanation

Answer: D

India won its first ever Wushu World Championship gold and Pooja Kadian became the first ever Indian sportsperson to win a gold medal at the Championship.

Question 10: Johann Ledermair is a sportsperson from ___
A. Austria
B. USA
C. UK
D. France

Answer and Explanation

Answer: A

Johann Ledermair is an Austrian racer.

Daily Current Affairs: 5 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-5-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-5-2017-Current-Affairs-Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest