Current Affairs Quiz 7 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs 7 October 2017.

Question 1: Which capital city received fake bomb calls?
A. New Delhi
B. Moscow
C. Washington
D. Canberra

Answer and Explanation

Answer: B

Moscow received 130 fake bomb calls.

Question 2: What is the worth of projects that will be inaugurated by Modi in Gujarat ?
A. 4,275 cr
B. 3,285 cr
C. 5,295 cr
D. 6000 cr

Answer and Explanation

Answer: C

The projects are worth Rs.5,295 cr.

Question 3: India’s first marine police training institute will be set up in ____
A. Rajasthan
B. Gujarat
C. Orissa
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

India’s first marine police training institute will be set up in Gujarat.

Question 4: THAAD missiles will be sold to Saudi by _____
A. USA
B. UK
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

The US State Government has approved the sale of THAAD missiles to Saudi Arabia.

Question 5: FIFA U-17 World Cup is being held in ____
A. USA
B. India
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: B

FIFA U-17 World Cup is held in India.

Question 6: Team USA won against ___ in FIFA U-17 opener
A. Pakistan
B. USA
C. India
D. Mongolia

Answer and Explanation

Answer: C

USA won against India with 3-0.

Question 7: GST is reduced on a certain products and service from 12% to __
A. 5%
B. 2%
C. 3%
D. 4%

Answer and Explanation

Answer: A

The GST on a certain products and services is reduced from 12% to 5%.

Question 8: How many public sector banks are there in India?
A. 10
B. 11
C. 20
D. 21

Answer and Explanation

Answer: D

There are 21 public sector banks in India.

Question 9: Which country will India face in the next match in FIFA U-17?.
A. Brazil
B. UK
C. China
D. Colombia

Answer and Explanation

Answer: D

India will face Colombia in the next match.

Question 10: What % of stake did Zee Entertainment acquire in 9X Media?
A. 80%
B. 90%
C. 100%
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Zee Entertainment has acquired 100% stake in 9X Media and INX Music in a Rs.160-crore cash deal.

Daily Current Affairs: 7 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-7-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-7-2017-Current-Affairs-Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest