Content Ad 002

Current Affairs Quiz 7 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 October 2018

Question 1: Who is the CEO of Mobikwik?
A. Bipin Preet Singh
B. Sudha Sharma
C. Naveen Pandiya
D. Sahaana Roy

Answer and Explanation

Answer: A

MobiKwik:- Headquarters: Gurugram || CEO & Founder: Bipin Preet Singh.

Question 2: Alphonso Mango from Ratnagiri, Sindhudurg and other region areas in ____________ got a Geographical Indication (GI) Tag.
A. Goa
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

Alphonso Mango from Ratnagiri, Sindhudurg and other region areas in Maharashtra got a Geographical Indication (GI) Tag.

Question 3: ‘Feisty At Fifty’ is authored by Sudha Menon has released at the ________ International Literary Festival.
A. New Delhi
B. Jaipur
C. Pune
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

‘Feisty At Fifty’ is authored by Sudha Menon has released at the Pune International Literary Festival.

Question 4: __________ is a policy on biometric based digital processing of passengers at airports.
A. Digi Yatra
B. Digital Yatra
C. Digi Journey
D. Digital Journey

Answer and Explanation

Answer: A

‘Digi Yatra’ is a policy on biometric based digital processing of passengers at airports.

Question 5: India will host the _________ International GCA Jaipur 2018 conference on Media and Communication in Jaipur.
A. 13th
B. 14th
C. 15th
D. 16th

Answer and Explanation

Answer: B

India will host the 14th International GCA Jaipur 2018 conference on Media and Communication in Jaipur.

Question 6: 2018 Government E-Payments Adoption Ranking (GEAR) was compiled by The Economist Intelligence Unit and _______.
A. Rupay
B. Master Card
C. Visa
D. Maestro

Answer and Explanation

Answer: C

2018 Government E-Payments Adoption Ranking (GEAR) was compiled by The Economist Intelligence Unit and Visa.

Question 7: The 46th edition of Cervantino International Festival will be held in ________.
A. Brazil
B. Canada
C. Mexico
D. Argentina

Answer and Explanation

Answer: C

The 46th edition of Cervantino International Festival will be held in Mexico.

Question 8: Reliance Health Insurance to start its operation by the December quarter of 2018 as it has received final approval from __________.
A. IRDAI
B. SEBI
C. PFRDA
D. RBI

Answer and Explanation

Answer: A

Reliance Health Insurance to start its operation by the December quarter of 2018 as it has received final approval from IRDAI.

Question 9: Who is the Executive Chairman of National Legal Services Authority of India (NALSA)?
A. Madan Bhimarao Lokur
B. Vineet Nayyar
C. Sumit Gupta
D. RK Ranjan

Answer and Explanation

Answer: A

National Legal Services Authority of India (NALSA)’s Executive Chairman :- Madan Bhimarao Lokur

Question 10: India defeated _________ to win the Under-19 Asia Cup for the sixth time.
A. Bangladesh
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: B

India defeated Sri Lanka to win the Under-19 Asia Cup for the sixth time.

Daily Current Affairs: 7 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7

Daily Current Affairs 7 October 2018 Current Affairs Quiz 7 October 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img