Current Affairs Quiz October 08 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz October 08 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz October 08 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz October 08 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 08 October 2017.

Question 1: Recently ISRO has announced to set up its centre in ____.
A. Pune
B. Kolakatta
C. Guwahati
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: C

The Idnian Space Research Organisation(ISRO) will set up a research centre in Guwahati, Assam for start ups, academicians, environmentalist and entrepreneurs.

Question 2: When is the foundation day of Indian Air Force celebrated?
A. 8th October
B. 8th September
C. 8th August
D. 8th February

Answer and Explanation

Answer: A

The Indian Air Force was officially established on 8th October 1932.

Question 3: _____ is the largest producer of Coffee in India.
A. Maharashtra
B. Tamil Nadu
C. West Bengal
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: D

Karnataka is the largest producer of Coffee in India.

Question 4: In which state President Kovind launched jivamrutam filtration system?
A. West Bengal
B. Andhra Pradesh
C. Kerala
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: C

President Ram Nath Kovind launched spiritual leader Mata Amritanandamayi Math’s Rs.100crore clean water initiative for rural India in Kerala’s Kollam.

Question 5: Addis Ababa is the capital city of which country?
A. Rwanda
B. Ethiopia
C. Nairobi
D. Czech

Answer and Explanation

Answer: B

Addis Ababa is the capital city of Ethiopia.

Question 6: Who is the chairman of GST council?
A. Narendra Modi
B. Urjit Patel
C. Arun Jaitley
D. D Dubbarao

Answer and Explanation

Answer: C

Arun Ajitley is the Chairman of GST council.

Question 7: Which real estate portal launched India’s first online property bidding platform?
A. Ohiyo
B. Makemytrip
C. Olx
D. Magicbricks

Answer and Explanation

Answer: D

Magicbricks announced the launch of India’s first online bidding platform for residential and commercial properties and tied-up with developer M3M for the inaugural ‘My Bid, My Home’.

Question 8: Which of the following bank will finance Bangalore Metro?
A. ADB
B. AfDB
C. EIB
D. WB

Answer and Explanation

Answer: C

India and European Investment Bank(EIB) signed the finance contract for lending of 300mn euros for Banglore Metro Rail Project phase II.

Question 9: Who won Japanese GP 2017
A. Lewis Hamilton
B. Sebastian Vettel
C. Maz Verstappen
D. Daniel Ricciardo

Answer and Explanation

Answer: A

Mercedes’ British Formula One driver Lewis Hamilton won the Japanese Grand Prix to extend his lead at the top of the drivers’ championship to 59 points.

Question 10: Headquarter of ISRO is in ____.
A. Banglore
B. New Delhi
C. Vishakhapttnam
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

ISRO was founded in 1969 and is headquartered in Bengaluru.

Daily Current Affairs: 08 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18

Daily-Current-Affairs-8-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-8-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest