Content Ad 002

Current Affairs Quiz 1 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 September 2018

Question 1: What is the name of Parent organization of Costa Coffee Coffeehouse company ?
A. Whitbread
B. Bill stack
C. Cafe Coffee Day
D. Barista

Answer and Explanation

Answer: A

Parent organization: Whitbread , Headquarters: Dunstable, United Kingdom , CEO: Christopher Rogers

Question 2: Who is the CEO of Vodafone Idea Entity?
A. Vijay Shekhar
B. Balesh Sharma
C. Samarth Panwar
D. Anuj Yadav

Answer and Explanation

Answer: B

Balesh Sharma has taken over as the CEO. He was the CEO of Vodafone India previously.

Question 3: Who is the Governor of Andhra Pradesh?
A. ESL Narashiman
B. Chandrababu Naidu
C. C K Naidu
D. Shaifali Naidu

Answer and Explanation

Answer: A

Capital Hyderabad, Amaravathi , CM Chandrababu Naidu, Governor ESL Narashiman

Question 4: ASEAN stands for ____________.
A. Association of Southeast Asian Nations
B. Associate of Southeast Asian Nation
C. Association of Southeast Asian Nation
D. Associate of Southeast Asian Nations

Answer and Explanation

Answer: A

ASEAN stands for Association of Southeast Asian Nations.

Question 5: Takehiko Nakao is Present President of ____________.
A. ADB
B. AIIB
C. ASEAN
D. NDB

Answer and Explanation

Answer: A

Takehiko Nakao is Present President of the Asian Development Bank.

Question 6: Who is the CEO of GAIL India?
A. VK Bansal
B. SC Tripathi
C. BC Tripathi
D. KK Modi

Answer and Explanation

Answer: C

Gail Limited is the largest state-owned natural gas processing and distribution company in India. It is headquartered in New Delhi.

Question 7: ADB has approved $245 million loan for safe, sustainable drinking water service in ___________.
A. Madhya Pradesh
B. Karnataka
C. West Bengal
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: C

ADB has approved $245 million loan for safe, sustainable drinking water service in West Bengal.

Question 8: INS _________ to participate in Exercise KAKADU 2018 Port of Darwin,Australia.
A. Sahyadri
B. Vikramaditya
C. Viraat
D. Kalahari

Answer and Explanation

Answer: A

INS Sahyadri to participate in Exercise KAKADU 2018 Port of Darwin,Australia.

Question 9: Amit Panghal clinched gold in the men’s _______ final. He defeated 2016 Olympic champion Hasanboy Dusmatov.
A. 48kg
B. 45kg
C. 52kg
D. 49kg

Answer and Explanation

Answer: D

Amit Panghal clinched gold in the men’s 49kg final. He defeated 2016 Olympic champion Hasanboy Dusmatov.

Question 10: International Kho Kho Championship will be held in __________.
A. France
B. England
C. Portugal
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: B

International Kho Kho Championship will be held in England in September.

Daily Current Affairs: 1 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1

Daily Current Affairs 1 September 2018 Current Affairs Quiz 1 September 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up
https://forms.gle/BJ7YdM5c3HM6N3XQA

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img