Current Affairs Quiz 11 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 11 September 2018

Question 1: Infosys has drafted a strategic three-year partnership with the ___________ Open tennis championship.
A. Australian
B. Wimbledon
C. USA
D. French

Answer and Explanation

Answer: A

Infosys drafted a strategic three-year partnership with the Australian Open tennis championship.

Question 2: Bibek Debroy was honoured ‘Honoris Causa’ by the University of Engineering and Management, __________.
A. Chennai
B. Kolkata
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

Bibek Debroy was honoured ‘Honoris Causa’ by the University of Engineering and Management. Kolkata.

Question 3: What is the capital of Mongolia?
A. Astana
B. Mongolian City
C. Ulaanbaatar
D. Ankara

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Ulaanbaatar, Currency: Mongolian tögrög , Official scripts: Mongolian Cyrillic; Mongolian script, President: Khaltmaagiin Battulga

Question 4: Which of the following is the collaborating partner in Model International Center for Transformative AI (ICTAI)?
A. Media Tec
B. Qualcomm
C. Broadcom
D. Intel

Answer and Explanation

Answer: D

NITI Aayog, Intel, and Tata Institute of Fundamental Research (TIFR) are collaborating to set up a ICTAI.

Question 5: ___________ was awarded with the Meryl Streep Award for Excellence.
A. Aishwarya Rai
B. Deepika Padukon
C. Anushka Sharma
D. Raveena Tandon

Answer and Explanation

Answer: A

Aishwarya Rai was awarded with the Meryl Streep Award for Excellence.

Question 6: World Suicide Prevention Day was observed on ___________.
A. September 9
B. September 12
C. September 10
D. September 11

Answer and Explanation

Answer: C

World Suicide Prevention Day was observed on September 10.

Question 7: Who is the author of book ‘Life Is What You Make It’?
A. Durjay Dutta
B. Avantika Mohan
C. Preeti Shenoy
D. Savi Sharma

Answer and Explanation

Answer: C

Preeti Shenoy is an Indian author. She has been consistently nominated for the Forbes List of the 100 most influential celebrities in India since 2013. Preeti received the Indian of the Year award by Brands Academy.

Question 8: WiFi Leadership Awards 2018 is presented at My India WiFi India Summit and Awards 2018 organised by DigiAnalysys in ______________.
A. Chennai
B. Kolkata
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

WiFi Leadership Awards 2018 is presented at My India WiFi India Summit and Awards 2018 organised by DigiAnalysys in New Delhi.

Question 9:Pick the incorrect option of US open winners and their county:
A. Men’s Singles: Novak Djokovic (Spain)
B. Women’s Singles: Naomi Osaka (Japan)
C. Men’s Doubles: Mike Bryan (USA) and Jack Sock (USA)
D. Mixed Doubles: Bethanie Mattek-Sands (United States) Jamie Murray (United Kingdom)

Answer and Explanation

Answer: A

Men’s Singles: Novak Djokovic (Serbia)

Question 10: ___________ will be launching third European club competition.
A. CONCAF
B. UEFA
C. EURO
D. FIFA

Answer and Explanation

Answer: B

UEFA will be launching third European club competition.

Daily Current Affairs: 11 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11

Daily Current Affairs 11 September 2018 Current Affairs Quiz 11 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]