Current Affairs Quiz 12 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 12 September 2018

Question 1: Suresh Kumar Sethi is the Managing Director and CEO of _____________.
A. FSS
B. NSA
C. IPS
D. IPPB

Answer and Explanation

Answer: D

Suresh Kumar Sethi is the Managing Director and CEO of India Post Payments Bank.

Question 2: Who is the governor of Assam?
A. Sarbananda Sonowal
B. Jagdish Mukhi
C. Sarbananda Mukhi
D. Jagdish Sonowal

Answer and Explanation

Answer: B

Assam CM: Sarbananda Sonowal, Governor: Jagdish Mukhi.

Question 3: Who is the current chair country of BIMSTEC?
A. Nepal
B. Sri Lanka
C. Bhutan
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: B

The BIMSTEC was formed in 1997 with Bangladesh, Bhutan, India, Nepal, Sri Lanka, Myanmar and Thailand.

Question 4: India has successfully conducted the mid-air refuelling of aircraft ________.
A. Tejas
B. Chetak
C. Satark
D. Sarthak

Answer and Explanation

Answer: A

India has successfully conducted the mid-air refuelling of aircraft Tejas.

Question 5: Piyush Goyal has launched a web portal ____________.
A. Rail Sahyog
B. Rail Sahaj
C. Rail Neer
D. Rail Sahayta

Answer and Explanation

Answer: A

Piyush Goyal has launched a web portal ‘Rail Sahyog’.

Question 6: Who is the Prime minister of Nepal?
A. Om Prakash Mishra
B. Bidhya Devi Bhandari
C. Khadga Prasad Oli
D. Sher Bahadur

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Kathmandu , Currency: Nepalese rupee , Prime minister: Khadga Prasad Oli || President: Bidhya Devi Bhandari

Question 7: Exercise _________-2018 has begun in Russia(eastern Siberia).
A. Indra
B. Kukkud
C. Vostok
D. Malabar USA

Answer and Explanation

Answer: C

Exercise Vostok-2018 has begun in Russia (eastern Siberia).

Question 8: Exercise MILEX-18 is the exercise of BIMSTEC Group that has started at _____________.
A. Pune
B. Sahara
C. Nagpur
D. Nasik

Answer and Explanation

Answer: A

Exercise MILEX-18 is the exercise of BIMSTEC Group has started at Aundh in Pune, Maharashtra.

Question 9: Kolkata has topped the list with 90% 4G Coverage among _________ Telecom Circle.
A. 22
B. 23
C. 21
D. 25

Answer and Explanation

Answer: A

Kolkata has topped the list with 90% 4G Coverage among 22 Telecom Circle.

Question 10: ____________ won the Men’s Singles title in Hyderabad Open 2018.
A. P Kashyap
B. Sameer Verma
C. K Shrikant
D. HS Pranoy

Answer and Explanation

Answer: B

Sameer Verma won the Men’s Singles title in Hyderabad Open 2018.

Daily Current Affairs: 12 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12

Daily Current Affairs 12 September 2018 Current Affairs Quiz 12 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest