Current Affairs Quiz 13 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 September 2018

Question 1: Where is the headquarter of BARC ?
A. Mumbai
B. Pune
C. Bangalore
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Kamlesh Nilkanth Vyas is the present Director of BARC.

Question 2: Where is the headquarter of Mastercard?
A. Chicago
B. New York
C. Washington DC
D. Ohio

Answer and Explanation

Answer: B

Mastercard CEO: A.S. Banga.

Question 3:‘The Beauty of All My Days: A Memoir’ will be penned down by ___________.
A. Ruskin Bond
B. VS Naipaul
C. Amitav Ghosh
D. Savi Sharma

Answer and Explanation

Answer: A

‘The Beauty of All My Days: A Memoir’ will be penned down by Ruskin Bond.

Question 4: Who is the minister of Ministry of Social Justice and Empowerment?
A. AG Rajju
B. Anant Kumar
C. Virendra Hegde
D. Thawar Chand Gehlot

Answer and Explanation

Answer: D

The Ministry of Social Justice and Empowerment is a Government of India ministry. It is responsible for welfare, social justice and empowerment of disadvantaged and marginalised sections of society.

Question 5: Andhra Pradesh Govt. and Mastercard introduced ___________ a mobile plateform .
A. e-Rythu
B. Raythu Bandhu
C. e-Rythu Bandhu
D. m-Rythu

Answer and Explanation

Answer: A

Andhra Pradesh Govt. and Mastercard introduced e-Rythu.

Question 6: Haryana Govt. has signed an agreement with __________ to induct an ethanol plant in the state.
A. HPCL
B. BPCL
C. IOC
D. GAIL

Answer and Explanation

Answer: C

Haryana Govt. has signed an agreement with IOC to induct an ethanol plant in the state.

Question 7: _____________ has been appointed as new MD and CEO of HDFC Life.
A. Rana Kapoor
B. Adity Puri
C. Vibha Padalkar
D. Aditya Puri

Answer and Explanation

Answer: C

Vibha Padalkar has been appointed as new MD and CEO of HDFC Life.

Question 8: BSNL has inducted a partnership with __________ for Internet of Things solutions which will leverage BSNL’s network.
A. Unlimit
B. Unlimited
C. Uplimit
D. Inlimit

Answer and Explanation

Answer: A

BSNL has inducted a partnership with Unlimit for Internet of Things solutions which will leverage BSNL’s network.

Question 9: Amit Panghal is a ___________ ?
A. Boxer
B. Professional Boxer
C. Wrestler
D. Pro Wrestler

Answer and Explanation

Answer: A

Amit Panghal is an Indian boxer. He won a gold medal at 2018 Asian Games and a bronze medal at the 2017 Asian Amateur Boxing Championships in the light flyweight category.

Question 10: What is the currency of UAE?
A. Dinar
B. Dirham
C. Kyat
D. Riyal

Answer and Explanation

Answer: B

Currency: United Arab Emirates dirham || Capital: Abu Dhabi

Daily Current Affairs: 13 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13

Daily Current Affairs 13 September 2018 Current Affairs Quiz 13 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest