Current Affairs Quiz 13 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 13 September 2019

Question 1:Indian Railways’ first Fun Zone has been set up at __________ Railway Station.
A. Visakhapatnam
B. Nagpur
C. Jaipur
D. Indore

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Railways’ first Fun Zone has been set up at Visakhapatnam Railway Station.

Question 2:____________ Traffic Police has tied up with Google Maps for real-time traffic updates for public use.
A. Hyderabad
B. Gurugram
C. Indore
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

Gurugram Traffic Police has tied up with Google Maps for real-time traffic updates for public use.

Question 3:_______________ Industrial City (AURIC) is India’s first greenfield industrial smart city, was inaugurated by Prime Minister Narendra Modi.
A. Dhule
B. Satara
C. Nasik
D. Aurangabad

Answer and Explanation

Answer: D

Aurangabad Industrial City (AURIC) is India’s first greenfield industrial smart city, was inaugurated by Prime Minister Narendra Modi.

Question 4:_____________ writer Pradeep Dash will be conferred with 40th edition of Sarala Puraskar for his poetry work Charu Chibar O Charjya.
A. Odia
B. Kannada
C. Telugu
D. Tamil

Answer and Explanation

Answer: A

Odia writer Pradeep Dash will be conferred with 40th edition of Sarala Puraskar for his poetry work Charu Chibar O Charjya.

Question 5:United Nations Day For South-South Cooperation was observed on ____________.
A. 11th September
B. 15th September
C. 13th September
D. 12th September

Answer and Explanation

Answer: D

United Nations Day For South-South Cooperation was observed on 12th September. South-South cooperation is a manifestation of solidarity among peoples and countries of the South that contributes to their national well-being, their national and collective self-reliance and the attainment of internationally agreed development goals, including the 2030 Agenda for Sustainable Development.

Question 6:___________ has become new member of Global Antimicrobial Resistance Research and Development Hub.
A. Japan
B. China
C. India
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: C

India has become new member of Global Antimicrobial Resistance Research and Development Hub.

Question 7:The 84th edition of Thessaloniki International Fair (TIF) was held in Thessaloniki, ___________ with India as the honoured country for the 84th Edition.
A. Saudi Arabia
B. Egypt
C. Greece
D. Qatar

Answer and Explanation

Answer: C

The 84th edition of Thessaloniki International Fair (TIF) was held in Thessaloniki, Greece. India was the honoured country for the 84th TIF in 2019.

Question 8:Asian Development Bank has approved ___________ loans to Maharashtra for rural road projects.
A. $200 million
B. $300 million
C. $400 million
D. $500 million

Answer and Explanation

Answer: A

Asian Development Bank has approved $200 million loans to Maharashtra for rural road projects.

Question 9:IDBI Bank will launch co-branded credit card with ____________.
A. LIC
B. GIC
C. NIA
D. OIC

Answer and Explanation

Answer: A

IDBI Bank will launch co-branded credit card with LIC in association with LIC’s wholly-owned subsidiary, LIC Credit Cards Services.

Question 10:Hero MotoCorp CMD Pawan Munjal will be inducted to Asia Pacific __________ Hall of Fame 2019 for his support to sports in India.
A. Cricket
B. Golf
C. Tennis
D. Badminton

Answer and Explanation

Answer: B

Hero MotoCorp CMD Pawan Munjal will be inducted to Asia Pacific Golf Hall of Fame 2019 for his support to Golf in India.

Daily Current Affairs: 13 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Pin It on Pinterest