Current Affairs Quiz 14 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 September 2018

Question 1: Who is the Chairman of Life Insurance Corporation of India?
A. Vijay Kumar Sharma
B. Ravi Vashishtha
C. Samarth Panwar
D. Sudipta Padhy

Answer and Explanation

Answer: A

LIC:- Headquarters: Mumbai , Chairman: Vijay Kumar Sharma.

Question 2: What is the currency of Vietnam?
A. Peso
B. Dong
C. Bhat
D. Dinar

Answer and Explanation

Answer: B

Vietnam:- Capital: Hanoi , Currency: Vietnamese dong , Prime Minister: Nguyen Xuan Phuc , President: Trần Đại Quang.

Question 3: Who is the CEO of IBM?
A. Ginni Rometty
B. Charles Ranlett Flint
C. C Watson
D. Jeremy Mathew

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Ginni Rometty , Founder: Charles Ranlett Flint, Founded: 16 June 1911, New York, United States , Headquarters: Armonk, New York, United States

Question 4: Who is the Present Steel Minister of India?
A. Chaudhary Birender Singh
B. Girija Devi
C. Ram Vilas Paswan
D. Chirag Paswan

Answer and Explanation

Answer: A

Chaudhary Birender Singh is the Present Steel Minister of India.

Question 5: What is the capital of Malta?
A. Valletta
B. Belgrade
C. Bogota
D. Hanoi

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Valletta || Currency: Euro || Continent: Europe

Question 6: Vishwakarma day is celebrated on _________ .
A. September 14
B. September 15
C. September 17
D. September 16

Answer and Explanation

Answer: C

Vishwakarma Day, also known as Vishwakarma Jayanti or Vishwakarma Puja, is a day of celebration for Vishwakarma, a Hindu god, the divine architect.

Question 7: India’s first dog park will be inaugurated in __________.
A. Mumbai
B. Pune
C. Hyderabad
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

India’s first dog park will be inaugurated in Hyderabad.

Question 8: What is the theme of ASEAN World Economic Forum?
A. ASEAN 4.0: Entrepreneurship and the Fourth Industrial Revolution
B. ASEAN 4.0: The Shifting Power Equation
C. ASEAN 4.0: The Reshaping of the World
D. ASEAN 4.0: Mastering the Fourth Industrial Revolution

Answer and Explanation

Answer: A

Theme:- ‘ASEAN 4.0: Entrepreneurship and the Fourth Industrial Revolution’

Question 9: ________ and IIT Bombay will join the AI Horizons Network to accelerate AI research in India.
A. IBM
B. Intel
C. Synergy
D. TCS

Answer and Explanation

Answer: A

IBM and IIT Bombay will join the AI Horizons Network to accelerate AI research in India.

Question 10: ____________ has been awarded the ‘Outstanding Investigator Award’ by US National Cancer Institute.
A. Arun Chinnaiyan
B. Arul Chinnaiyan
C. Arul Chaittanya
D. Arun Chaittanya

Answer and Explanation

Answer: B

Arul Chinnaiyan has been awarded the ‘Outstanding Investigator Award’ by US National Cancer Institute.

Daily Current Affairs: 14 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14

Daily Current Affairs 14 September 2018 Current Affairs Quiz 14 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]