Current Affairs Quiz 15 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 15 September 2018

Question 1: Who is the director of National Crime Records Bureau?
A. YC Modi
B. Yathath Sinha
C. Ish Kumar
D. Shambhu Kumar

Answer and Explanation

Answer: C

Founded: 11 March 1986 || Headquarters: New Delhi || Agency executive: Ish Kumar (Director) || Motto: Empowering Indian Police with Information Technology || Parent department: Ministry of Home Affairs

Question 2: What is the venue of BRICS Summit 2019?
A. Russia
B. India
C. China
D. Brazil

Answer and Explanation

Answer: D

Venue of BRICS Summit 2019 – Brazil.

Question 3: Who is the CEO of Exim Bank ?
A. Yaduvendra Mathur
B. Sunil Lamba
C. Shesh Bahadur singh
D. Avinash Kataria

Answer and Explanation

Answer: A

Exim Bank:- Headquartered in Mumbai, Founded in: 1982, CEO: Yaduvendra Mathur.

Question 4: Which of the following is not member of G-20 ?
A. Malaysia
B. Indonesia
C. Korea
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: A

Members of the G20 include Argentina, Australia, Brazil, Canada, China, France, Germany, India, Indonesia, Italy, Japan, Republic of Korea, Mexico, Russia, Saudi Arabia, South Africa, Turkey, the United Kingdom, the United States and the European Union.

Question 5: Where is the headquarter of Salesforce.com Inc. ?
A. San Francisco
B. New York
C. Washington
D. Chicago

Answer and Explanation

Answer: A

Salesforce.com, Inc. is an American cloud computing company headquartered in San Francisco, California. CEO: Marc Benioff || Revenue: 839 crores USD (2017)

Question 6: Acc. to International Labour Organisation (ILO),India’s unemployment rate in 2018 will at ___________.
A. 4.8%
B. 2.7%
C. 3.5%
D. 5.6%

Answer and Explanation

Answer: C

Acc. to International Labour Organisation (ILO), India’s unemployment rate in 2018 will at 3.5%.

Question 7: Infosys has acquired Fluido in a deal worth up to _________ million.
A. €61
B. €63
C. €65
D. €70

Answer and Explanation

Answer: C

Infosys has acquired Fluido in a deal worth up to €65 million.

Question 8: Udhayveer Singh won Gold in Junior Men’s ___________ Pistol Event at ISSF World Championship.
A. 25m
B. 10m
C. 40m
D. 50m

Answer and Explanation

Answer: A

Udhayveer Singh won Gold in Junior Men’s 25m Pistol Event at ISSF World Championship

Question 9: G-20 Trade And Investment Ministerial Meeting was held in ____________.
A. Argentina
B. Brazil
C. Canada
D. Mexico

Answer and Explanation

Answer: A

G-20 Trade and Investment Ministerial Meeting was held at Mar del Plata in Argentina.

Question 10: ___________ has been appointed as the chairman of the Ethics Committee of the Lok Sabha.
A. Murli Manohar Joshi
B. L K Advani
C. AB Singh
D. Jaswant Singh

Answer and Explanation

Answer: B

L K Advani has been appointed as the chairman of the Ethics Committee of the Lok Sabha.

Daily Current Affairs: 15 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15

Daily Current Affairs 15 September 2018 Current Affairs Quiz 15 September 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest