Current Affairs Quiz 15 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 15 September 2019

Question 1:In 2016, Madhya Pradesh became the first state in India to have ‘Happiness Department’ that will work as knowledge resource centre on the subject of happiness on the lines of _______________.
A. Bhutan
B. Switzerland
C. Austria
D. Iceland

Answer and Explanation

Answer: A

In 2016, Madhya Pradesh became the first state in India to have ‘Happiness Department’ that will work as knowledge resource centre on the subject of happiness on the lines of Bhutan.

Question 2:___________ has successfully test-fired Man Portable Anti Tank Guided Missile (MP-ATGM) from a firing range in Kurnool, Andhra Pradesh.
A. ISRO
B. DRDO
C. HAL
D. ECGC

Answer and Explanation

Answer: B

DRDO has successfully test-fired Man Portable Anti Tank Guided Missile (MP-ATGM) from a firing range in Kurnool, Andhra Pradesh.

Question 3:India with 4% of worldwide cases, is ranked ________ in Global Malaria Cases in 2017 by Lancet report.
A. 4th
B. 5th
C. 6th
D. 7th

Answer and Explanation

Answer: A

India with 4% of worldwide cases, is ranked 4th in Global Malaria Cases in 2017 by Lancet report.

Question 4:The 7th Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) Ministerial meeting of 10 ASEAN countries and ___________ Free Trade Agreement partners was held in Bangkok, Thailand.
A. Six
B. Five
C. Four
D. Three

Answer and Explanation

Answer: A

The 7th Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) Ministerial meeting of 10 ASEAN countries and 6 Free Trade Agreement partners was held in Bangkok, Thailand.

Question 5:______________ has become First Asian Country to roll out plain cigarette packaging.
A. Thailand
B. India
C. Malaysia
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

Thailand has become First Asian Country to roll out plain cigarette packaging.

Question 6:____________ has become the third country in Africa to roll out the world’s first malaria vaccine known as RTS-S, joining Malawi and Ghana.
A. Uganda
B. Ethiopia
C. Kenya
D. Nigeria

Answer and Explanation

Answer: C

Kenya has become the third country in Africa to roll out the world’s first malaria vaccine known as RTS-S, joining Malawi and Ghana.

Question 7:___________ has unveiled two apps – Good Vibes and Relumino – to provide a tool for communication for deaf/blind people in India.
A. Microsoft
B. Google
C. Samsung
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: C

Samsung has unveiled two apps – Good Vibes and Relumino – to provide a tool for communication for deaf/blind people in India.

Question 8:DRDO has handed over second airborne warning plane ‘____________ Aircraft’ to Indian Air Force.
A. Chakshu
B. Netra
C. Vision
D. Aankhen

Answer and Explanation

Answer: B

DRDO has handed over second airborne warning plane ‘Netra Aircraft’ to Indian Air Force.

Question 9:National Basketball Association has appointed ____________ as Managing Director of NBA India.
A. Rajesh Sethi
B. Parmeet Sethi
C. Kshitij Sethi
D. Divij Sethi

Answer and Explanation

Answer: A

National Basketball Association has appointed Rajesh Sethi as Managing Director of NBA India.

Question 10:Bureau of Police research and development will organize the National Conference on ‘Criminal Activities and Radicalization in Jails’ in ____________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Bureau of Police research and development will organize the National Conference on ‘Criminal Activities and Radicalization in Jails’ in New Delhi.

Daily Current Affairs: 15 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Daily Current Affairs 15 September 2019 Current Affairs Quiz 15 September 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest