Current Affairs Quiz 17 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 September 2018

Question 1: Buxa Tiger Reserve is located in __________
A. West Bengal
B. Chhattisgarh
C. Jharkhand
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: A

National Parks – Gorumara National Park || Jaldapara National Park || Buxa Tiger Reserve || Ballabhpur Wildlife Sanctuary

Question 2: _____________ has inaugurated a smart fencing project along International Border in J&K in Jammu.
A. Nirmala Sitharaman
B. Rajnath Singh
C. Narendra Modi
D. Amit Shah

Answer and Explanation

Answer: B

Rajnath Singh has inaugurated smart fencing project along International Border in J&K in Jammu.

Question 3: Chandrababu Naidu has inducted the ‘Swachh Dhara’ programme at ___________.
A. Amravati
B. Vizag
C. Hyderabad
D. Silvasa

Answer and Explanation

Answer: A

Chandrababu Naidu has inducted the ‘Swachh Dhara’ programme at Amravati.

Question 4: Who is the author of book ‘Harappa: Curse of the Blood River’?
A. Vineet Bajpai
B. Parul Bajpai
C. Shashi Singh
D. DK Aphasia

Answer and Explanation

Answer: A Vineet Bajpai is an Indian entrepreneur and author. He is the Founder and CEO of Talentrack, an online platform for hiring and talent crowd sourcing for the media and entertainment sector.

Question 5: Who is the Indian ambassador to the US?
Arun Kumar Singh 
Navtej Sarna
C. Nirupama Rao
D.Subrahmanyam Jaishankar

Answer and Explanation

Answer: B

Navtej Singh Sarna (IFS: 1980) has been appointed as the next Ambassador of India to the United State of America.

Question 6: India was ranked ____________ in terms of number of family-owned business in ‘Credit Suisse Family 1000 in 2018’ Report.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

India was ranked 3rd in terms of number of family-owned business in ‘Credit Suisse Family 1000 in 2018’ Report.

Question 7: What is the capital of Sudan?
A. Sudan City
B. Khartoum
C. Sudanese
D. Napata

Answer and Explanation

Answer: B

Capital: Khartoum || Currency: Sudanese pound

Question 8: What is the full form of PMKSY ?
A. Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana
B. Pradhan Mantri Krishi Sampada Yojana
C. Pradhan Mantri Kalyan Sinchai Yojana
D. Pradhan Mantri Kalyan Sampada Yojana

Answer and Explanation

Answer: A

‘Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana’ KRISHI MEANS FARMING AND SINCHAI MEANS IRRIGATION is a national mission to improve farm productivity and ensure better utilization of the resources in the country.

Question 9: Who is the CEO of CISCO?
A. Rob Maggot
B. Rob Williams
C. Chuck Robbins
D. Robbins Leon

Answer and Explanation

Answer: C

CISCO: CEO Chuck Robbins || Headquarters: California, USA.

Question 10: India lost 1-2 to __________ in the final at the Bangabandhu National Stadium Dhaka, Bangladesh.
A. Bangladesh
B. Maldives
C. Pakistan
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: B

India lost 1-2 to Maldives in the final at the Bangabandhu National Stadium Dhaka, Bangladesh.

Daily Current Affairs: 17 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17

Daily Current Affairs 17 September 2018 Current Affairs Quiz 17 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]