Current Affairs Quiz 17 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 17 September 2019

Question 1:Former England captain ___________ has been appointed as the chairman of the England and Wales Cricket Board’s cricket committee.
A. Andrew Strauss
B. Kevin Pietersen
C. Michael Vaughan
D. Alastair Cook

Answer and Explanation

Answer: A

Former England captain Andrew Strauss has been appointed as the chairman of the England and Wales Cricket Board’s cricket committee.

Question 2:_____________ has won the 150-up format at the IBSF World Billiards Championship held in Mandalay, Myanmar.
A. GeetSethi
B. Pankaj Advani
C. Aditya Mehta
D. Sourav Kothari

Answer and Explanation

Answer: B

Pankaj Advani has won the 150-up format at the IBSF World Billiards Championship held in Mandalay, Myanmar.

Question 3:Who is the winner of Vietnam Open Super 100 Title?
A. Sourabh Verma
B. Ajay Jayaram
C. Lakshya Sen
D. Parupalli Kashyap

Answer and Explanation

Answer: A

Sourabh Verma is a badminton player from India. He was three times captured the men’s singles title at the Indian National Championships. Verma reached a career high world ranking of no. 30 in 2012.

Question 4:_______________ has become the only Indian film to be listed in ‘The Guardian’ list of 100 Best Films of the 21st century.
A. Taare Zameen Par
B. Swades
C. 3 Idiots
D. Gangs Of Wasseypur

Answer and Explanation

Answer: D

Gangs Of Wasseypur has become the only Indian film to be listed in ‘The Guardian’ list of 100 Best Films of the 21st century.

Question 5:World Bank will provide Rs _____________ assistance to finance Mini and Mega Food Parks across India.
A. 3000crore
B. 2000crore
C. 4000crore
D. 5000crore

Answer and Explanation

Answer: A

World Bank will provide Rs 3000 crore assistance to finance Mini and Mega Food Parks across India.

Question 6:CSS Corp has won _________’s Customer Service Excellence Award 2019 in the ‘Transformation’ category.
A. Niti Aayog
B. CCI
C. FICCI
D. NASSCOM

Answer and Explanation

Answer: D

CSS Corp has won NASSCOM’s Customer Service Excellence Award 2019 in the ‘Transformation’ category.

Question 7:In 2007 the United Nations General Assembly resolved to observe ____________ as the International Day of Democracy.
A. 13 September
B. 14 September
C. 15 September
D. 16 September

Answer and Explanation

Answer: C

In 2007 the United Nations General Assembly resolved to observe 15 September as the International Day of Democracy.

Question 8:Indo-Thailand joint military exercise ‘Maitree 2019’ has started at Foreign Training Node, Umroi _________.
A. Meghalaya
B. Assam
C. Tripura
D. Nagaland

Answer and Explanation

Answer: A

Indo-Thailand joint military exercise ‘Maitree 2019’ has started at Foreign Training Node, Umroi Meghalaya.

Question 9:Minister for Communications, Electronics and Information Technology ____________ launched maritime communication services.
A. Jayant Sinha
B. Ravi Shankar Prasad
C. Narendra Singh Tomar
D. Ram Vilas Paswan

Answer and Explanation

Answer: B

Minister for Communications, Electronics and Information Technology Ravi Shankar Prasad launched maritime communication services.

Question 10:Justice P Lakshmana Reddy appointed as first Lokayukta of ___________.
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Sikkim
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: B

Justice P Lakshmana Reddy appointed as first Lokayukta of Andhra Pradesh.

Daily Current Affairs: 17 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Daily Current Affairs 17 September 2019 Current Affairs Quiz 17 September 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest