Current Affairs Quiz 18 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 September 2018

Question 1: Who won the Women’s Singles Event in Japan Open?
A. Carolina Marín
B. PV Sindhu
C. Nozomi Okuhara
D. Qingchen Chen

Answer and Explanation

Answer: A

Women’s Singles Winner:- Carolina Marín (Spain)

Question 2: Lewis Hamilton is a _____________ racing driver who races in Formula One for Mercedes AMG Petronas.
A. Spanish
B. British
C. German
D. French

Answer and Explanation

Answer: B

Lewis Hamilton is a British racing driver who races in Formula One for Mercedes AMG Petronas.

Question 3: Who will host the fourth edition of Asian Para Games?
A. China
B. Indonesia
C. Japan
D. India

Answer and Explanation

Answer: A

China will host the fourth edition of Asian Para Games in 2022.

Question 4: What is the Mascot of the 2018 Asian Para Games?
A. Momo
B. Zambiwaka
C. Bazuka
D. Irina

Answer and Explanation

Answer: A

Mascot of the 2018 Asian Para Games:- Momo

Question 5: Where is the headquarter of Dena Bank?
A. Ahmedabad
B. New Delhi
C. Pune
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: Mumbai, CEO: Shri. Ashwani Kumar, Founded: 26 May 1938

Question 6: State Bank of India was established on 1st July __________.
A. 1935
B. 1949
C. 1955
D. 1951

Answer and Explanation

Answer: C

State Bank of India was established on 01st July 1955.

Question 7: A Non-Banking Financial Company is a company registered under the Companies Act ________ of India.
A. 1952
B. 1957
C. 1955
D. 1956

Answer and Explanation

Answer: D

A Non-Banking Financial Company is a company registered under the Companies Act, 1956 of India

Question 8: __________________ is the joint military exercise between Nepal and China.
A. Sagarmatha Friendship-2018
B. Sagarmala Friends-2018
C. Sagarmatha Friends-2018
D. Sagarmala Friendship-2018

Answer and Explanation

Answer: A

Sagarmatha Friendship-2018 is the joint military exercise between Nepal and China.

Question 9: What is the theme of 15th Pravasi Bharatiya Divas 2019?
A. Role of Indian Diaspora in building a Make in India
B. Role of Indian in building a New India
C. Role of Indian in building a Make in India
D. Role of Indian Diaspora in building a New India

Answer and Explanation

Answer: D

Theme: – ‘Role of Indian Diaspora in building a New India’

Question 10: Where is the headquarter of DRDO?
A. Pune
B. Bangalore
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

The Defence Research and Development Organisation is an agency of the Republic of India, charged with the military’s research and development, headquartered in New Delhi, India.

Daily Current Affairs: 18 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18

Daily Current Affairs 18 September 2018 Current Affairs Quiz 18 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]