Current Affairs Quiz 19 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 September 2018

Question 1: India International Convention and Exhibition Centre Limited comes under which ministry?
A. Ministry of Skill Development
B. Ministry of Defence
C. Ministry of Commerce and Industry
D. Ministry of Home Affairs

Answer and Explanation

Answer: C

India International Convention & Exhibition Centre Limited, a 100% Government owned company under Department of Industrial Policy & Promotion, Ministry of Commerce and Industry.

Question 2: Which country will host Winter Games 2026?
A. China
B. Host city to be selected
C. France
D. USA

Answer and Explanation

Answer: B

The host city will be selected at the 134th IOC Session on 11 September 2019 in Milan, Italy.

Question 3: What is the capital of Belarus?
A. Minsk
B. Bencic
C. Belarus City
D. Belgrade

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Minsk || Currency: Belarusian ruble.

Question 4: Who is the commander of INSV Tarini ?
A. Vartika Joshi
B. P. Swathi
C. Payal Gupta
D. B Aishwarya

Answer and Explanation

Answer: A

Lt. Commander Vartika Joshi of INSV Tarini .

Question 5: Where is the headquarter of Ola ?
A. Bengaluru
B. Noida
C. Mumbai
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 3 December 2010, Bengaluru || CEO: Bhavish Aggarwal || Headquarters: Bengaluru

Question 6: _________ UNWTO Global Summit on Urban Tourism is being held in Seoul, South Korea.
A. 6th
B. 9th
C. 7th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: C

7th UNWTO Global Summit on Urban Tourism is being held in Seoul, South Korea.

Question 7: Where is the headquarter of International Telecommunication Union ?
A. Grenoble
B. Hague
C. Vienna
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: D

ITU headquarter: – Geneva, Switzerland.

Question 8: 70th annual Prime Time Emmy Awards were held at the _________ theatre in Los Angeles.
A. Microsoft
B. Dolby Atoms
C. Beats
D. Skull Candy

Answer and Explanation

Answer: A

70th annual Prime Time Emmy Awards at the Microsoft Theatre in Los Angeles.

Question 9: 62nd General Conference of the International Atomic Energy Agency (IAEA) was held in _____________.
A. Grenoble
B. Hague
C. Vienna
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: C

62nd General Conference of the International Atomic Energy Agency (IAEA) was held in Vienna, Austria.

Question 10: Government launched an online ___________ portal to grant the Security Clearance in certain sensitive sectors.
A. g-Sahaj
B. e-Sahaj
C. o-Sahaj
D. i-Sahaj

Answer and Explanation

Answer: B

Government launched an online ‘e-Sahaj’ portal to grant the Security Clearance in certain sensitive sectors before issue of licence/permit, permission, contract etc.

Daily Current Affairs: 19 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19

Daily Current Affairs 19 September 2018 Current Affairs Quiz 19 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest