Current Affairs Quiz 19 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 19 September 2019

Question 1:_________ Prime Minister Sheikh Hasina was awarded with Dr Kalam Smriti International Excellence Award 2019 in Dhaka.
A. Bangladesh
B. Maldives
C. Malaysia
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: A

Bangladesh Prime Minister Sheikh Hasina was awarded with Dr Kalam Smriti International Excellence Award 2019 in Dhaka.

Question 2:The __________ Asia Pacific Youth Games for 2019 were held in Vladivostok, Russia.
A. 11th
B. 10th
C. 12th
D. 13th

Answer and Explanation

Answer: B

The 10th Asia Pacific Youth Games for 2019 were held in Vladivostok, Russia. India won a total of 16 Golds, 13 Silvers and 5 Bronzes with a total of 34 Medals.

Question 3:Goods and Services Tax Network has decided to make Aadhaar authentication mandatory for new dealers from ___________ 2020.
A. January
B. March
C. April
D. July

Answer and Explanation

Answer: A

Goods and Services Tax Network has decided to make Aadhaar authentication mandatory for new dealers from January 2020.

Question 4:Where is the Headquarter of Export Credit Guarantee Corporation?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Chennai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

The ECGC Limited is a company wholly owned by the Government of India based in Mumbai, Maharashtra. It provides export credit insurance support to Indian exporters and is controlled by the Ministry of Commerce. Government of India had initially set up Export Risks Insurance Corporation in July 1957. || Headquarters: Mumbai || Founded: 30 July 1957 || Key person: Geetha Muralidhar

Question 5:__________ has unveiled South Asia’s tallest tower, a 350-metre-tall 17-storey Lotus Tower.
A. Sri Lanka
B. Maldives
C. India
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: A

Sri Lanka has unveiled South Asia’s tallest tower, a 350-metre-tall 17-storey Lotus Tower, located in Colombo city.

Question 6:The 5th edition of International __________ Festival was organized by Indian Council for Cultural Relations, in New Delhi.
A. Upnishad
B. Gita
C. Ramayan
D. Mahabharat

Answer and Explanation

Answer: C

The 5th edition of International Ramayan Festival was organized by Indian Council for Cultural Relations, in New Delhi.

Question 7:Asia’s first environment school named World Environment Schoolt will be set up in _________, Karnataka.
A. Madikeri
B. Nagarhole
C. Coorg
D. Ranipuram

Answer and Explanation

Answer: C

Asia’s first environment school named World Environment Schoolt will be set up in Coorg, Karnataka.

Question 8:Indian Air Force has successfully flight-tested Air-to-Air Missile ___________ off the coast of Odisha.
A. Naag
B. Astra
C. Agni
D. Dhanush

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Air Force has successfully flight-tested Air-to-Air Missile ‘Astra’ off the coast of Odisha.

Question 9:Karnataka CM BS Yediyurappa has announced that Hyderabad-Karnataka region has been renamed as ______________.
A. Kalyana Karnataka
B. Mangal Karnataka
C. Kusum Karnataka
D. Kamaal Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

Karnataka CM BS Yediyurappa has announced that Hyderabad-Karnataka region has been renamed as ‘Kalyana Karnataka’.

Question 10:The first International Conference on Sustainability Education (ICSE) 2019 was held at the India Habitat Centre in _____________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: B

The first International Conference on Sustainability Education (ICSE) 2019 was held at the India Habitat Centre in New Delhi.

Daily Current Affairs: 19 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Daily Current Affairs 19 September 2019 Current Affairs Quiz 19 September 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest