Current Affairs Quiz 19th 20th September 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19th 20th September 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19th 20th September 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19th 20th September 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 19th 20th September 2020

Question 1:____________ won the bid to construct a new Parliament building at a cost of 861.90 crore.
A. Reliance Infrastructure Limited
B. Tata Projects Limited
C. L&T Construction Company
D. Hindustan Construction Company

Answer and Explanation

Answer: B

  • Tata Projects Limited won the bid to construct a new Parliament building at a cost of 861.90 crore.
  • The L&T Ltd had submitted a bid of Rs.865 crore.
  • Tata group: Headquarters: Mumbai || Chairman : Natarajan Chandrasekaran
  • Question 2:State Bank of Mauritius India has launched ‘SBM World Debit Card’ in partnership with ___________.
    A. Visa
    B. Mastercard
    C. American Express
    D. RuPay

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • State Bank of Mauritius India has launched ‘SBM World Debit Card’ in partnership with Mastercard.
  • State Bank of Mauritius (SBM), is a bank in Mauritius that the Bank of Mauritius, the national banking regulator, has licensed as a commercial bank.
  • SBM Bank india: Headquarters: Mumbai || Managing Director & CEO – Sidharth Rath
  • Mastercard: CEO: Ajaypal Singh Banga || Headquarters: New York
  • Question 3:Online poker platform 9stacks has signed __________ as its brand ambassador.
    A. Hardik Pandya
    B. Rohit Sharma
    C. Suresh Raina
    D. Virat Kohli

    Answer and Explanation

    Answer: C

    Online poker platform 9stacks has signed Suresh Raina as its brand ambassador.

    Question 4:Volvo Car India has partnered with _________ to launch Volvo Car Financial Services.
    A. HDFC Bank
    B. ICICI Bank
    C. AXIS Bank
    D. Yes Bank

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Volvo Car India has partnered with HDFC Bank to launch Volvo Car Financial Services.
  • HDFC: CEO: Aditya Puri || Headquarters: Mumbai
  • Volvo Car India: Headquarters: Gothenburg, Sweden || CEO: Martin Lundstedt
  • Question 5:Book titled ‘Azadi: Freedom. Fascism. Fiction’ is authored by __________.
    A. Arundhati Roy
    B. Salman Rushdie
    C. Pradip Krishen
    D. Jhumpa Lahiri

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Book titled ‘Azadi: Freedom. Fascism. Fiction’ is authored by Arundhati Roy.
  • Arundhati Roy is an Indian author best known for her novel The God of Small Things, which won the Man Booker Prize for Fiction in 1997 and became the best-selling book by a non-expatriate Indian author. She is also a political activist involved in human rights and environmental causes.
  • Question 6: India has been ranked at the __________ position in the latest edition of ‘Human Capital Index’ by World Bank.
    A. 118th
    B. 117th
    C. 116th
    D. 119th

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • India has been ranked at the 116th position in the latest edition of ‘Human Capital Index’ by World Bank.
  • It benchmarks key components of human capital across countries.
  • India was ranked 115 out of 157 countries. This year India finds itself at 116th from among 174 countries.
  • Question 7:Hyderabad was the top Indian city, placed at the _______ position in the Smart City Index 2020.
    A. 99th
    B. 75th
    C. 85th
    D. 90th

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Smart City Index 2020 has been released by Institute for Management Development in collaboration with Singapore University for Technology and Design (SUTD).
  • Hyderabad was the top Indian city, placed at the 85th position in the Smart City Index 2020.
  • Top Three
  • 1. Singapore
  • 2. Helsinki
  • 3. Zurich
  • Question 8:___________ became the second man to score 100 International Goals and First European for the same.
    A. Robert Lewandowski
    B. Neymar Jr.
    C. Leo Messi
    D. Cristiano Ronaldo

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • Cristiano Ronaldo of Portugal became the second man to score 100 International Goals and First European for the same.
  • Ali Daei is on the top of the list who scored 109 times for Iran.
  • Question 9:Which of the following is the World’s Richest Footballer?
    A. Kylian Mbappé
    B. Neymar Jr.
    C. Leo Messi
    D. Cristiano Ronaldo

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Top Three
  • 1. Leo Messi with 126 Million USD
  • 2. Cristiano Ronaldo with 117 million USD
  • 3. Neymar with 96 million USD
  • Daily Current Affairs: 19th 20th September

    Daily Current Affairs 19th-20th September 2020 Current Affairs Quiz 19th-20th September 2020 Current Affairs Infographic




    Pin It on Pinterest