Current Affairs Quiz 2 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 September 2018

Question 1: Justice Ranjan Gogoi will be the next Chief Justice of India on _______ October 2018.
A. 3rd
B. 4th
C. 5th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: A

Justice Ranjan Gogoi will be the next Chief Justice of India on 3rd October 2018.

Question 2: _________ is the current Union Minister of State for Home Affairs of India.
A. JP Nadda
B. Kiren Rijiju
C. Shiv Nadar
D. Anant Kumar

Answer and Explanation

Answer: B

Kiren Rijiju is an Indian lawyer and politician from Arunachal Pradesh. A member of the Bharatiya Janata Party, Rijiju is current Union Minister of State for Home Affairs of India.

Question 3: What is the theme of National Nutrition Week?
A. Go Further with Food
B. Go with the Food Tech
C. Food for all
D. Nutrition for all

Answer and Explanation

Answer: A

Theme:- ‘Go Further with Food’

Question 4: An MOU has been signed between India and Nepal for the ____________-Kathmandu Railway.
A. Raxaul
B. Patna
C. Sarahanpur
D. Gorakpur

Answer and Explanation

Answer: A

An MOU is signed between India and Nepal for the Raxaul-Kathmandu Railway.

Question 5: Shripad Yesso Naik has inaugurated the 4th International Ayurveda Congress,______________.
A. Netherlands
B. France
C. Germany
D. England

Answer and Explanation

Answer: A

Shripad Yesso Naik has inaugurated The 4th International Ayurveda Congress,Netherlands.

Question 6: Justice _________ was sworn in as the first woman CJ of a Pakistani HC.
A. Syeda Safdar
B. Reshama Khan
C. Syeda Tahira Safdar
D. Md. Khan

Answer and Explanation

Answer: C

Justice Syeda Tahira Safdar was sworn in as the first woman CJ of a Pakistani HC.

Question 7: __________ has been elected as the Chairman of Indian Banks’ Association.
A. KC Rao
B. Urjit Patel
C. Sunil Mehta
D. Usha Subramanyam

Answer and Explanation

Answer: C

Sunil Mehta has been elected as the Chairman of Indian Banks’ Association.

Question 8: __________ was the flag bearer at the closing ceremony of Asian Games 2018.
A. Rani Rampal
B. PV Sindhu
C. Neeraj Chopra
D. Vinesh Phogat

Answer and Explanation

Answer: A

Rani Rampal was the flag bearer at the closing ceremony.

Question 9: ________ swimmer Rikako Ikee has been named as the Most Valuable Player.
A. Japanese
B. Chinese
C. Korean
D. Indonesian

Answer and Explanation

Answer: A

Japanese swimmer Rikako Ikee has been named as the Most Valuable Player.

Question 10: Binoy Kumar has been appointed as Secretary in the ________ Ministry.
A. Home
B. Steel
C. Health
D. Science

Answer and Explanation

Answer: B

Binoy Kumar has been appointed as Secretary in the Steel Ministry.

Daily Current Affairs: 2 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2

Daily Current Affairs 2 September 2018 Current Affairs Quiz 2 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest