Current Affairs Quiz 21 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 September 2018

Question 1: What is the full form of MAKA Trophy?
A. Maulana Abdul Kalam Azad
B. Maula Abul Kalam Azad
C. Maula Abdul Kalam Azad
D. Maulana Abul Kalam Azad

Answer and Explanation

Answer: D

Top performing university in inter-university tournaments is given Maulana Abul Kalam Azad (MAKA) Trophy.

Question 2: What is the capital of Niger ?
A. Niger City
B. Guntanmala City
C. Niamey
D. Niger de City

Answer and Explanation

Answer: C

Niger Capital: Niamey || Currency: West African CFA franc

Question 3: What is the name of India and Russia Military exercise ?
A. INDRA
B. RUS-IND ME
C. ARMINDA
D. Ajay Prahar

Answer and Explanation

Answer: A

India and Russia Military exercise name: INDRA.

Question 4: Who is the chairman of AAI?
A. New Delhi
B. Pune
C. Mumbai
D. Bangalore

Answer and Explanation

Answer: A

AAI: Headquarters: New Delhi || Chairman: Guruprasad Mohapatra.

Question 5: Which of the facts about Sri Lanka are incorrect?
A. President: Ranil Wickremesinghe.
B. Prime Minister: Maithripala Sirisena.
C. Both of the above
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Colombo and Sri Jayawardenepura Kotte || Prime Minister: Ranil Wickremesinghe || President: Maithripala Sirisena.

Question 6: What is the current FIFA ranking of Croatia?
A. 5
B. 3
C. 4
D. 6

Answer and Explanation

Answer: C

3. Brazil || 4. Croatia || 5. Uruguay || 6. England || 7. Portugal || 8. Switzerland || 9. Spain || 10. Denmark.

Question 7: Story So Far is a book on sprinter __________, who won two silver medals at the 2018 Asian Games.
A. PT Usha
B. Hima Das
C. Dutee Chand
D. Tinku Luka

Answer and Explanation

Answer: C

Story So Far is a book on sprinter Dutee Chand, who won two silver medals at the 2018 Asian Games.

Question 8: Who is the CEO of Central Bank of India?
A. Pallav Mohapatra
B. Pallavi Mohapatra
C. Sourav Mohapatra
D. Sona Mohapatra

Answer and Explanation

Answer: A

Pallav Mohapatra – Central Bank of India

Question 9: What is the name of the monthly e-Newsletter of Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises?
A. MSME Insider
B. MSME Inside
C. MSME Outsider
D. MSME Outside

Answer and Explanation

Answer: A

MSME Insider is the name of the monthly e-Newsletter of Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises.

Question 10: National Surgical Strike Day will be observed on ____________?
A. Sept 30
B. Sept 21
C. Sept 29
D. Sept 15

Answer and Explanation

Answer: C

On 29 September 2016, eleven days after the Uri attack, the Indian Army conducted “surgical strikes” against suspected militants in Pakistani-administered Kashmir.

Daily Current Affairs: 21 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21

Daily Current Affairs 21 September 2018 Current Affairs Quiz 21 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest