Current Affairs Quiz 22 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 September 2018

Question 1: Who is the India’s Permanent Representative to the UN?
A. Syed Akbaruddin
B. MJ Akber
C. KV Kamath
D. DP Nanda

Answer and Explanation

Answer: A

India’s Permanent Representative to the UN Ambassador:- Syed Akbaruddin

Question 2: Where is the headquarter of Fitch Ratings Company?
A. Chicago
B. New York
C. Washington DC
D. Los Angelis

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Paul Taylor || Founder: John Knowles Fitch

Question 3: _____________ Pradesh Govt. has introduced ‘Smart e-Public Distribution System’.
A. Andhra
B. Uttar
C. Madhya
D. Arunachal

Answer and Explanation

Answer: D

Arunachal Pradesh Govt. has introduced ‘Smart e-Public Distribution System’.

Question 4: ___________ will induct an Integrated Control Room for Emergency Response (ICR-ER) in Ministry of Home Affairs.
A. ISRO
B. DRDO
C. RAW
D. NSA

Answer and Explanation

Answer: A

ISRO will induct an Integrated Control Room for Emergency Response (ICR-ER) in Ministry of Home Affairs.

Question 5: India has contributed __________ lacs USD for UN’s solar project.
A. Ten
B. One
C. Three
D. Four

Answer and Explanation

Answer: A

India has contributed one million or Ten Lacs USD for UN’s solar project.

Question 6: Sushil Kumar won Gold at __________ World Wrestling Championships in Men’s freestyle 66 kg.
A. 2011
B. 2012
C. 2009
D. 2010

Answer and Explanation

Answer: D

Sushil Kumar won Gold at 2010 World Wrestling Championships in Men’s freestyle 66 kg.

Question 7: 2018 Global Multidimensional Poverty Index was released by _________.
A. G20
B. ASEAN
C. United Nations
D. NATO

Answer and Explanation

Answer: C

2018 Global Multidimensional Poverty Index was released by United Nations.

Question 8: Anushka Sharma has recently received ___________ Award.
A. Dada Saheb Phalke
B. Yash Chopra
C. Uday Kiran
D. Smita Patil

Answer and Explanation

Answer: D

Anushka Sharma has received Smita Patil Award.

Question 9: The 2018 Men’s Hockey World Cup will be the _________ edition of the Hockey World Cup field hockey tournament.
A. 12th
B. 14th
C. 16th
D. 15th

Answer and Explanation

Answer: B

The 2018 Men’s Hockey World Cup will be the 14th edition of the Hockey World Cup field hockey tournament.

Question 10: __________ has received the ‘Iconic Airline Award’ at Iconic Awards.
A. Indigo
B. Air-India
C. Jet
D. Jet Connect

Answer and Explanation

Answer: B

Air-India has received the ‘Iconic Airline Award’ at Iconic Awards.

Daily Current Affairs: 22 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22

Daily Current Affairs 22 September 2018 Current Affairs Quiz 22 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest