Current Affairs Quiz 22 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 22 September 2019

Question 1:Zoya Akhtar’s Movie ‘Gully Boy’ is India’s official entry for the _________ Academy Awards.
A. 92nd
B. 93rd
C. 94th
D. 95th

Answer and Explanation

Answer: A

Zoya Akhtar’s Movie ‘Gully Boy’ is India’s official entry for the 92nd Academy Awards.

Question 2:World Rhino Day is observed on _________ by the World Wildlife Fund.
A. 21 September
B. 22 September
C. 23 September
D. 24 September

Answer and Explanation

Answer: B

World Rhino Day is observed on 22 September by the World Wildlife Fund.

Question 3:What is the Capital of Luxembourg?
A. Luxembourg City
B. Trier
C. Vaduz
D. Liechtenstein

Answer and Explanation

Answer: A

Luxembourg: Capital: Luxembourg || Currency: Euro

Question 4:__________ has partnered with BillDesk to launch interface for recurring payments ‘Standing Instructions (SI) Hub’.
A. Visa
B. Master Card
C. RuPay
D. American Express

Answer and Explanation

Answer: A

Visa has partnered with BillDesk to launch interface for recurring payments ‘Standing Instructions (SI) Hub’.

Question 5:__________ will open an Artificial Intelligence based research lab ‘_________ Research India’.
A. Google
B. Microsoft
C. Amazon
D. Oracle

Answer and Explanation

Answer: A

Google will open an Artificial Intelligence based research lab ‘Google Research India’. The Google Research India AI lab will be led by Dr. Manish Gupta.

Question 6:HRD Minister Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ has launched Waste Management Accelerator for Aspiring Women Entrepreneurs (WAWE) summit in ___________.
A. Kolkata
B. New Delhi
C. Jaipur
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: C

HRD Minister Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ has launched Waste Management Accelerator for Aspiring Women Entrepreneurs (WAWE) summit in Jaipur.

Question 7:Ministry of Skill Development and Entrepreneurship’s DGT has signed an agreement with ____________ to induct ‘Train-the-Trainer programme’ in AI.
A. Wipro
B. Infosys
C. IBM
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: C

Ministry of Skill Development and Entrepreneurship’s DGT has signed an agreement with IBM to induct ‘Train-the-Trainer programme’ in AI.

Question 8:Indian football team has slipped to __________ position in the latest FIFA rankings. (September 2019)
A. 104th
B. 105th
C. 106th
D. 107th

Answer and Explanation

Answer: A

Indian football team has slipped to 104th position in the latest FIFA rankings.

Question 9:Amit Panghal of India has won silver in Men’s Flyweight Event at AIBA World Boxing Championships 2019 in ______________.
A. Russia
B. Japan
C. China
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: A

Amit Panghal of India has won silver in Men’s Flyweight Event at AIBA World Boxing Championships 2019 in Yekaterinburg, Russia.

Question 10:International Day of Peace is observed around the world on ______________.
A. 21 September
B. 22 September
C. 23 September
D. 24 September

Answer and Explanation

Answer: A

International Day of Peace is observed around the world on 21 September.

Daily Current Affairs: 22 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Daily Current Affairs 22 September 2019 Current Affairs Quiz 22 September 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest