Current Affairs Quiz 23 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 23 September 2018

Question 1: Who is the president of NDB ?
A. KV Kamath
B. Jin Laquan
C. Takahiko Nakaho
D. Chan Long

Answer and Explanation

Answer: A

NDB headquarters: Shanghai, China || President: K. V. Kamath.

Question 2: Who is the CEO of SoftBank Group ?
A. Son Novara
B. Masayoshi Son
C. Kochi-kame
D. Riyotsu Son

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Minato, Tokyo, Japan || Founder and CEO: Masayoshi Son || Founded: 3 September 1981, Tokyo, Japan.

Question 3: India will host the Men’s World Championship in __________ for the first time.
A. 2021
B. 2023
C. 2024
D. 2022

Answer and Explanation

Answer: A

India will host the Men’s World Championship in 2021 for the first time.

Question 4: India lost to ___________ 2-3 in the final of the Asian Team Snooker Championship.
A. India
B. China
C. Japan
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: D

India lost to Pakistan 2-3 in the final of the Asian Team Snooker Championship.

Question 5: What is the full form of IRDAI?
A. Insurance Regulatory and Development Authorised of India
B. Insurance Regulator and Development Authority of India
C. Insurance Regulator and Development Authorised of India
D. Insurance Regulatory and Development Authority of India

Answer and Explanation

Answer: D

Insurance Regulatory and Development Authority of India is an autonomous, statutory body tasked with regulating and promoting the insurance and re-insurance industries in India.

Question 6: ______________ has been appointed Goodwill Ambassador for the promotion of Nepal tourism.
A. Hema Malini
B. Jaya Bachhan
C. Jaya Prada
D. Zeenat Amaam

Answer and Explanation

Answer: C

Jaya Prada has been appointed Goodwill Ambassador for the promotion of Nepal tourism.

Question 7: _____________ has been appointed as chairman of parliamentary Standing Committee on Defence.
A. Chirag Paswan
B. Deepak Niwas Hudda
C. Kalraj Mishra
D. Jayant Sinha

Answer and Explanation

Answer: C

Kalraj Mishra has been appointed as chairman of parliamentary Standing Committee on Defence.

Question 8: Who is the director of movie ‘Village Rockstars’ ?
A. Rima Das
B. Hima Das
C. Bhanita Das
D. Basanti Das

Answer and Explanation

Answer: A

Village Rockstars is a 2017 Indian Assamese language coming-of-age film written, edited, co-produced, and directed by Rima Das, who is a self-taught filmmaker. The film premiered at the 2017 Toronto International Film Festival.

Question 9: The Nepal Government has decided to observe the year _____________ as the ‘Visit Nepal Year’.
A. 2020
B. 2021
C. 2019
D. 2022

Answer and Explanation

Answer: A

The Nepal Government has decided to observe the year 2020 as the ‘Visit Nepal Year’.

Question 10: BSNL has signed a deal with SoftBank (Japan) and ___________ to launch 5G internet service.
A. TATA Communications
B. NTT Communications
C. Ril Infotech Communications
D. JTT Communications

Answer and Explanation

Answer: B

BSNL has signed a deal with SoftBank (Japan) and NTT Communications to launch 5G internet service.

Daily Current Affairs: 23 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23

Daily Current Affairs 23 September 2018 Current Affairs Quiz 23 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]