Current Affairs Quiz 24 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 September 2018

Question 1: GCC is a political and economic alliance of __________ middle-eastern countries.
A. Six
B. Seven
C. Five
D. Four

Answer and Explanation

Answer: A

It is of 6 middle-eastern countries. || Members – Saudi Arabia, UAE, Kuwait, Oman, Bahrain and Qatar

Question 2: Andhra Pradesh, Odisha and Madhya Pradesh Bagged Award as three best performing States under __________ Scheme.
A. APY
B. AMRUT
C. PMJDVY
D. PMKSY

Answer and Explanation

Answer: B

Andhra Pradesh, Odisha and Madhya Pradesh Bagged Award as three best performing States under Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation Scheme.

Question 3: Under Indian Human Spaceflight Programme, The first crewed flight is planned with Gaganyaan Spacecraft for December _______ on GSLV-III rocket.
A. 2021
B. 2024
C. 2023
D. 2022

Answer and Explanation

Answer: A

Under Indian Human Spaceflight Programme, The first crewed flight is planned with Gaganyaan Spacecraft for December 2021 on GSLV-III rocket.

Question 4: _________ government has launched a scheme for the protection of the Neela kurinji.
A. Andhra Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Odisha
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: D

Tamil Nadu government has launched a scheme for the protection of the Neela kurinji.

Question 5: What is the currency of Maldives?
A. Maldivian rufiyaa
B. Maldivian peso
C. Maldivian dinar
D. Maldivian baht

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Malé || Currency: Maldivian rufiyaa || Continent: Asia

Question 6: MahaBiz 2018 is a Conference between __________ and Gulf Cooperation Council (GCC) region.
A. Madhya Pradesh
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: C

MahaBiz 2018 is a Conference between Maharashtra and Gulf Cooperation Council (GCC) region.

Question 7: Ajit Mohan has been appointed as Facebook India’s Managing Director and Vice President. He was previously CEO of __________
A. Jio Tv
B. Sony Liv App
C. Hotstar
D. Ditto Tv

Answer and Explanation

Answer: C

Ajit Mohan has been appointed as Facebook India’s Managing Director and Vice President.

Question 8: WhatsApp has appointed ____________ as grievance officer for India.
A. Komal Lahiri
B. Komal Thalal
C. Komal Haathi
D. Komal Kusum

Answer and Explanation

Answer: A

WhatsApp has appointed Komal Lahiri as grievance officer for India.

Question 9: Who is the CEO of BCCI?
A. Rahul Johri
B. Shashank Manohar
C. SB Karim
D. Rajiv Shukla

Answer and Explanation

Answer: A

BCCI CEO Rahul Johri .

Question 10: Where is the headquarter of Dena Bank?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B Dena Bank is headquartered in Mumbai and it has 1874 branches. The bank was founded in 1938 and the Indian government nationalized it in 1969.

Daily Current Affairs: 24 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24

Daily Current Affairs 24 September 2018 Current Affairs Quiz 24 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest