Current Affairs Quiz 25 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 September 2018

Question 1: Who has won FIFA Puskas Award for Best Goal 2018?
A. Mo Salah
B. Leo Messi
C. C Ronaldo
D. Luka Modric

Answer and Explanation

Answer: A

Puskas Award for Best Goal: – Mohamed Salah(Liverpool) vs Everton

Question 2: Which of the following is in FifPro Best XI – 2018 ?
A. Kavin De Bruyne
B. G Bale
C. Thibaut Courtois
D. Dani Alves

Answer and Explanation

Answer: D

David De Gea; Dani Alves, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Luka Modrić, N’Golo Kanté, Eden Hazard; Lionel Messi, Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo.

Question 3: The India’s first coal gasification based fertilizer plant has started working at Talcher in _________.
A. Bihar
B. Chhattisgarh
C. Jharkhand
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: D

The India’s first coal gasification based fertilizer plant has started working in Talcher (Odisha).

Question 4: ______________ has been appointed as new Chairman of Steel Authority of India Ltd.
A. Anil Kumar Chaudhary
B. Prakash kumar singh
C. Rishabh kumar sinha
D. Akshay Sankla

Answer and Explanation

Answer: A

Anil Kumar Chaudhary has been appointed as new Chairman of Steel Authority of India Ltd.

Question 5: RBI has shortlisted 5 IT firms to implement the ‘Centralised Information and Management System’. Which of the following is not the one?
A. Wipro
B. Infosys
C. TCS
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: A

RBI has shortlisted 5 IT firms to implement the ‘Centralised Information and Management System’.

Question 6: Who is the Secretary of Department of Post?
A. Rajiv Nanda
B. Dhanananda
C. Anant Narayan Nanda
D. Aditya Narayana

Answer and Explanation

Answer: C

Anant Narayan Nanda; (Secretary, Department of Post)

Question 7: The ________ meeting of Boundary Working Group between India and Nepal held in Kathmandu.
A. 7th
B. 6th
C. 5th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: C

The 5th meeting of Boundary Working Group between India and Nepal held in Kathmandu.

Question 8: Inaugural General Assembly of International Solar Alliance will be held on 2nd October 2018 in ___________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Pune
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

Inaugural General Assembly of International Solar Alliance will be held on 2nd October 2018 in New Delhi.

Question 9: Who is the chairman of DRDO?
A. AS Kiran Kimar
B. G Satheesh Reddy
C. G V Malvikar
D. AK Anthony

Answer and Explanation

Answer: A

DRDO Chairman: – Dr G Satheesh Reddy

Question 10: In Ayushman Bharat, Over 10 crore families will be provided health assurance worth __________ lakh rupees each, every year.
A. Six
B. five
C. Four
D. Seven

Answer and Explanation

Answer: B

Over 10 crore families will be provided health assurance worth five lakh rupees each, every year.

Daily Current Affairs: 25 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25

Daily Current Affairs 25 September 2018 Current Affairs Quiz 25 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest