Current Affairs Quiz 26 September

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 September, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 September is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 September followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 September

Question 1: ___________ of India is the chairman of the Council of Scientific and Industrial Research.
A. Attorney General of India
B. Vice Chairman of NITI Aayog
C. President
D. Prime Minister

Answer and Explanation

Answer: D

Prime Minister of India is the chairman of the Council of Scientific and Industrial Research.

Question 2: Who is the founder of Alphabet ?
A. Brian Adams
B. Sergey Brin
C. Joshua Kimmich
D. Antoni Simmons

Answer and Explanation

Answer: B

Founders: Larry Page, Sergey Brin

Question 3: What is the full form of WAYU ?
A. Wind Augmentation Purifying Unit
B. Wind Augmentation Purify Unit
C. Wind Augmented Purifying Unit
D. Wind Augmented Purify Unit

Answer and Explanation

Answer: A

WAYU (Wind Augmentation Purifying Unit) is Air Pollution Control Device and is inaugurated by Harsh Vardhan in New Delhi.

Question 4: Who is the minister of Union Minister of State for Parliamentary Affairs?
A. Arjun Ram Meghwal
B. Arjun Kumar Sethia
C. Arjun saha Pandit
D. Arjun kumar Dawar

Answer and Explanation

Answer: A

Union Minister of State for Parliamentary Affairs Arjun Ram Meghwal.

Question 5: Which country has topped Investment in health care and education The Lancet Survey ?
A. Finland
B. Switzerland
C. Norway
D. Swedan

Answer and Explanation

Answer: A

Finland topped with First Position in Investment in health care and education The Lancet Survey.

Question 6: UN has declared _____________ as the Nelson Mandela Decade of Peace.
A. 2021-2030
B. 2020-2029
C. 2019-2028
D. 2018-2027

Answer and Explanation

Answer: C

UN has declared 2019-2028 as the Nelson Mandela Decade of Peace.

Question 7: Boeing will set up its 2nd-largest aircraft electronics factory in ____________ of ₹1,152 crore.
A. Kochi
B. Pune
C. Bengaluru
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Boeing will set up its 2nd-largest aircraft electronics factory in Bengaluru of ₹1,152 crore.

Question 8: Ola Källenius will be the next CEO of Mercedes-Benz,He will be the first Non-__________ CEO.
A. German
B. French
C. Spanish
D. Italian

Answer and Explanation

Answer: A

Ola Källenius will be the next CEO of Mercedes-Benz,He will be the first Non-German CEO.

Question 9: 2018 Serbia Junior and Cadet Open was held in ________, Serbia.
A. Belgrade
B. Mascot
C. Astana
D. Bern

Answer and Explanation

Answer: A

2018 Serbia Junior and Cadet Open was held in Belgrade, Serbia.

Question 10: Where is the headquarter of Boeing Aircraft manufacturing company ?
A. New York
B. Chicago
C. Washington DC
D. Los Angeles

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Chicago, Illinois, United States || CEO: Dennis Muilenburg

Daily Current Affairs: 26 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26

Daily Current Affairs 26 September 2018 Current Affairs Quiz 26 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest