Current Affairs Quiz 27 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 September 2018

Question 1: Where is the headquarter of Versace?
A. Milan
B. Rome
C. Napoli
D. Lazio

Answer and Explanation

Answer: A

Founder: Gianni Versace || Founded: 1978, Milan, Italy || Headquarters: Milan, Italy

Question 2: Acc. to ADB, For India, the GDP forecast is at _________ per cent for 2018.
A. 7.5
B. 7.3
C. 7.6
D. 7.4

Answer and Explanation

Answer: B

Acc. to ADB, For India,The GDP forecast is at 7.3 per cent for 2018.

Question 3: VP Venkaiah Naidu has inaugurated Smart City Expo India-2018 in __________.
A. New Delhi
B. Kolkata
C. Mumbai
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: D

VP Venkaiah Naidu has inaugurated Smart City Expo India-2018 in Jaipur.

Question 4: What is the tagline of YES Bank?
A. Experience our Expertise
B. Tradition of Trust
C. The Bank You Can Name Upon
D. Your Family Bank

Answer and Explanation

Answer: A

YES Bank:- CEO: Rana Kapoor || Headquarters: Mumbai || Tagline: Experience our Expertise.

Question 5: India has installed an Ayush Information Cell at Indian embassy in ________.
A. Romania
B. Morocco
C. Algeria
D. Tasmania

Answer and Explanation

Answer: A

India has installed an Ayush Information Cell at Indian embassy in Romania.

Question 6: Indra Jatra festival has started in __________, Nepal.
A. Janakpur
B. Biratnagar
C. Kathmandu
D. Pokhara

Answer and Explanation

Answer: C

Indra Jatra festival has started in Kathmandu, Nepal.

Question 7: What is the Theme of Odisha Conclave 2018?
A. We are in Odisha
B. We are Odisha
C. I am Odisha
D. I am in Odisha

Answer and Explanation

Answer: C

Theme of Odisha Conclave has unveiled by Odisha Chief Minister Naveen Patnaik. Theme is ‘I am Odisha’.

Question 8: Which of the following club topped UEFA CLUB COEFFICIENTS Rankings 2018/19 ?
A. Real Madrid CF
B. FC Bayern München
C. FC Barcelona
D. Juventus

Answer and Explanation

Answer: A

The UEFA club coefficient rankings are based on the results of all European clubs in UEFA club competition.

Question 9: Who is the DG of National Informatics Centre (NIC)?
A. Neeta Verma
B. Neeta Sharma
C. Neeta Nanda
D. Neeta Adani

Answer and Explanation

Answer: A

The NIC was established in 1976. || Present Director General of NIC- Neeta Verma.

Question 10: The first consignment of non-basmati rice of 100 tonnes is to be shipped to China from __________.
A. Bundi
B. Nagpur
C. Varanasi
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: B

The first consignment of non-basmati rice of 100 tonnes is to be shipped to China from Nagpur.

Daily Current Affairs: 27 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27

Daily Current Affairs 27 September 2018 Current Affairs Quiz 27 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]