Current Affairs Quiz 27 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 27 September 2019

Question 1:Election Commission has appointed ______________ as Goodwill Ambassador for Maharashtra Assembly Polls.
A. Rekha
B. Jaya
C. Aishwarya Rai
D. Madhuri Dixit

Answer and Explanation

Answer: D

Election Commission has appointed Madhuri Dixit as Goodwill Ambassador for Maharashtra Assembly Polls.

Question 2:Defence Minister Rajnath Singh has commissioned ICGS Varaha at the ____________ Port Trust.
A. Mumbai
B. Chennai
C. Kolkata
D. Kochi

Answer and Explanation

Answer: B

Defence Minister Rajnath Singh has commissioned ICGS Varaha at the Chennai Port Trust.

Question 3:_________ has revised the guidelines on Concurrent Audit System with Concurrent Auditors will be appointed for a period of not more than three years.
A. RBI
B. SEBI
C. NABARD
D. Finance Ministry

Answer and Explanation

Answer: A

RBI has revised the guidelines on Concurrent Audit System with Concurrent Auditors will be appointed for a period of not more than three years.

Question 4:___________ of UK has won SASTRA Ramanujan Prize for 2019.
A. Adam Harper
B. Carl Gauss
C. Alan Turing
D. John von Neumann

Answer and Explanation

Answer: A

Adam Harper is currently mathematician and assistant professor of the University of Warwick, England. SrinivasaRamanujan was an Indian mathematician who lived during the British Rule in India. Though he had almost no formal training in pure mathematics, he made substantial contributions to mathematical analysis, number theory, infinite series, and continued fractions, including solutions to mathematical problems then considered unsolvable.

Question 5:United Nations is founded on __________ 1945.
A. 24 October
B. 10 October
C. 10 December
D. 24 December

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 24 October 1945, San Francisco, California, United States || Headquarters: New York || Secretary general: AntónioGuterres

Question 6:_______ has partnered with Bharti AXA to provide insurance for car rides and with Tata AIG for auto and Uber Moto rides.
A. Meru
B. Ola
C. Uber
D. Rapido

Answer and Explanation

Answer: C

Uber has partnered with Bharti AXA to provide insurance for car rides and with Tata AIG for auto and Uber Moto rides.

Question 7:IRCTC will enter the capital market with an initial public offer of Rs ___________.
A. 845 crore
B. 745 crore
C. 645 crore
D. 545 crore

Answer and Explanation

Answer: C

IRCTC will enter the capital market with an initial public offer of Rs 645 crore.

Question 8:Wipro has tied up with Febraban to develop an online platform, noomis, for the financial services industry in ____________.
A. Brazil
B. Argentina
C. Peru
D. Chile

Answer and Explanation

Answer: A

Wipro has tied up with Febraban to develop an online platform, noomis, for the financial services industry in Brazil.

Question 9:Kim Ji-Hyun has stepped down as National Women’s _________ Coach of India.
A. Badminton
B. Tennis
C. Table Tennis
D. Volleyball

Answer and Explanation

Answer: A

Kim Ji-Hyun has stepped down as National Women’s Badminton Coach of India.

Question 10:____________ has imposed a penalty of Rs 22 crore on Aurobindo Pharma and its promoters for violating insider trading norms.
A. RBI
B. SEBI
C. NABARD
D. Finance Ministry

Answer and Explanation

Answer: B

SEBI has imposed a penalty of Rs 22 crore on Aurobindo Pharma and its promoters for violating insider trading norms.

Daily Current Affairs: 27 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Daily Current Affairs 27 September 2019 Current Affairs Quiz 27 September 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest