Current Affairs Quiz 28 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 28 September 2019

Question 1:‘Professor Ayushman’ comic book has been released by _____________ in New Delhi.
A. Ministry of Ayush
B. Ministry of Health and Family Welfare
C. Central Council of Homeopathy
D. Indian Council of Medical Research

Answer and Explanation

Answer: A

‘Professor Ayushman’ comic book has been released by Ministry of Ayush in New Delhi.

Question 2:India’s First Transgender Library has been opened as part of Transgender Resource Centre in _____________.
A. Chennai
B. Madurai
C. Kochi
D. Mysuru

Answer and Explanation

Answer: B

India’s First Transgender Library has been opened as part of Transgender Resource Centre in Madurai.

Question 3:‘Mukhyamantri Kirayedaar Bijli Meter Yojna’ is for the tenants living in Delhi and for them ___________ of electricity will be free.
A. 300 units
B. 200 units
C. 250 units
D. 150 units

Answer and Explanation

Answer: B

‘Mukhyamantri Kirayedaar Bijli Meter Yojna’ is for the tenants living in Delhi and for them 200 units of electricity will be free.

Question 4:____________ Government has launched a housing loan subsidy scheme ‘AponarAponGhar’.
A. Assam
B. Tripura
C. Nagaland
D. Manipur

Answer and Explanation

Answer: A

Assam Government has launched a housing loan subsidy scheme ‘AponarAponGhar’.

Question 5:The 23rd edition of the trilateral maritime exercise ‘Malabar 2019’ among India, Japan and _________ has begun at Sasebo, Japan.
A. Russia
B. USA
C. China
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: B

The 23rd edition of the trilateral maritime exercise ‘Malabar 2019’ among India, Japan and the USA has begun at Sasebo, Japan.

Question 6:__________ has introduced first of its kind Preventive Vigilance Portal.
A. BOI
B. IDBI
C. PNB
D. SBI

Answer and Explanation

Answer: C

Punjab National Bank has introduced first of its kind Preventive Vigilance Portal.

Question 7:Bulgarian Economist _____________ has been appointed as the new Managing Director of IMF.
A. David Malpass
B. Mariya Gabriel
C. Irina Bokova
D. Kristalina Georgieva

Answer and Explanation

Answer: D

Bulgarian Economist Kristalina Georgieva has been appointed as the new Managing Director of IMF.

Question 8:___________ has appointed Badminton Player PV Sindhu as its Brand Ambassador.
A. American Express
B. RuPay
C. Master Card
D. Visa

Answer and Explanation

Answer: A

Visa has appointed Badminton Player PV Sindhu as its Brand Ambassador.

Question 9:Who is the Chairman of Economic Advisory Council to the Prime Minister (EAC-PM)?
A. Dr.Bibek Debroy
B. Surjit Bhalla
C. Rathin Roy
D. Amir Ullah Khan

Answer and Explanation

Answer: A

Government has reconstituted Economic Advisory Council to the Prime Minister (EAC-PM) for 2 years. Chairman: Dr.Bibek Debroy.

Question 10:Indian team of Pankaj Advani and ____________ has won the ‘IBSF World Snooker Title defeating Thailand in the final.
A. Manan Chandra
B. Aditya Mehta
C. Manas Shah
D. GeetSethi

Answer and Explanation

Answer: B

Indian team of Pankaj Advani and Aditya Mehta has won the ‘IBSF World Snooker Title defeating Thailand in the final.

Daily Current Affairs: 28 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Daily Current Affairs 28 September 2019 Current Affairs Quiz 28 September 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest