Current Affairs Quiz 29 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 September 2018

Question 1: Louis Pasteur was a ____________ biologist, microbiologist and chemist renowned for his discoveries of the principles of vaccination.
A. French
B. Spanish
C. German
D. British

Answer and Explanation

Answer: A

Louis Pasteur was a French biologist, microbiologist and chemist renowned for his discoveries of the principles of vaccination.

Question 2: India will host first deaf ICC World T20 from 23 Nov to 30 Nov in _________.
A. Noida
B. Gurugram
C. New Delhi
D. Ghaziabad

Answer and Explanation

Answer: B

India will host first deaf ICC World T20 from 23 Nov to 30 Nov in Gurugram.

Question 3: Who is the player of series in 2018 Asia Cup?
A. Shikhar Dhawan
B. Rashid Khan
C. Kuldeep Yadav
D. Virat Kohli

Answer and Explanation

Answer: A

Asia Cup 2018 Player of the series: – Shikhar Dhawan (India)

Question 4: Where is the headquarter of International Tennis Federation?
A. London
B. Liverpool
C. Manchester
D. Cardiff

Answer and Explanation

Answer: A

International Tennis Federation (ITF):- President – David Haggerty || Headquarters – London, United Kingdom

Question 5: What is the theme of World Tourism Day 2018?
A. Tourism and a Digital Transformation
B. Tourism with a Digital Transformation
C. Tourism and Digital Transformation
D. Tourism with Digital Transformation

Answer and Explanation

Answer: C

World Tourism Day 2018 (27 Sept) theme: – ‘Tourism & Digital Transformation’.

Question 6: Who is the winner of 2017 Nobel Prize in Literature
A. Ian McEwan
B. Richard H Thaller
C. Kazuo Ishiguro
D. Martin Amis

Answer and Explanation

Answer: C

Kazuo Ishiguro is a Nobel Prize-winning British novelist, screenwriter, and short-story writer.

Question 7: Indian Navy has signed an agreement with ____________ to construct Diving Support Vessels(Quantity 2).
A. Hindustan Shipping Corp Ltd
B. Shipping Corp of India
C. Hindustan Shipyard Limited
D. DRDO

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Navy has signed an agreement with Hindustan Shipyard Limited to construct Diving Support Vessels (Quantity 2).

Question 8: Shanti Swarup Bhatnagar Prize was constituted in _________,It is India’s highest science award.
A. 1958
B. 1968
C. 1951
D. 1971

Answer and Explanation

Answer: A

Shanti Swarup Bhatnagar Prize was constituted in 1958, It is India’s highest science award.

Question 9: The Government has constituted a/an _________-member Lokpal search committee to recommend officers of the anti-corruption ombudsman Lokpal.
A. eight
B. seven
C. six
D. nine

Answer and Explanation

Answer: A

The Government has constituted an eight-member Lokpal search committee to recommend officers of the anti-corruption ombudsman Lokpal.

Question 10: World Rabies Day was observed on ________ September.
A. 29
B. 28
C. 30
D. 27

Answer and Explanation

Answer: B

World Rabies Day was observed on 28 September.

Daily Current Affairs: 29 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29

Daily Current Affairs 29 September 2018 Current Affairs Quiz 29 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest