Current Affairs Quiz 3 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3 September 2018

Question 1: Where is the global headquarter of KPMG?
A. Netherlands
B. USA
C. UK
D. France

Answer and Explanation

Answer: A

KPMG is a professional service company and one of the Big Four auditors, along with Deloitte, Ernst & Young, and PricewaterhouseCoopers.

Question 2: What is the tagline of India Post Payments Bank?
A. Aapka Bank Hamare Pass
B. Mera Khata Bhagya VIdhata
C. Zindagi ke Sath
D. Aapka Bank Aapke Dwaar

Answer and Explanation

Answer: D

India Post Payment Bank is a Payments bank headquartered in New Delhi. It is a government owned Public limited company. The bank was inaugurated on September 1,2018.

Question 3: India won a total of _______ medals in Asian games 2018.
A. 69
B. 65
C. 72
D. 66

Answer and Explanation

Answer: A

India won a total of 69 medals which comprises: 15 gold, 24 silver and 30 bronze medals

Question 4: World coconut day was observed on __________.
A. September 2
B. September 1
C. September 3
D. September 4

Answer and Explanation

Answer: A

World coconut day was observed on September 2.

Question 5: J P Nadda has addressed the__________ Session of the WHO Regional Committee for South-East Asia’.
A. 71st
B. 75st
C. 73st
D. 72st

Answer and Explanation

Answer: A

J P Nadda has addressed the‘71st Session of the WHO Regional Committee for South-East Asia’.

Question 6: Kapil Sibal will release a book named ________________.
A. Shocks of Truth : A Journey Railed
B. My World Within
C. Shades of Truth : A Journey Derailed
D. I Witness: Partial Observations

Answer and Explanation

Answer: C

Kapil Sibal will release a book named ‘Shades of Truth : A Journey Derailed’.

Question 7: The annual industry summit 9th edition of ‘Vibrant Gujarat’ will be held from 18th to 20th January 2019 in _____________ ,Gujarat.
A. Rajkot
B. Ahmedabad
C. Gandhinagar
D. Surat

Answer and Explanation

Answer: C

The annual industry summit 9th edition of ‘Vibrant Gujarat’ will be held from 18th to 20th January 2019 in Gandhinagar, Gujarat.

Question 8: Who was the winner of FIFA’s Puskas award 2017?
A. Olivier Giroud
B. Leo Messi
C. C Ronaldo
D. Mo Salah

Answer and Explanation

Answer: A

Olivier Giroud is a French professional footballer who plays as a forward for Premier League club Chelsea and the France national team. He began his career at Grenoble in League 2 before joining Tours in 2008.

Question 9: Who is the CEO of Wipro Technologies?
A. Hashim Premji
B. Mohamed Premji
C. Abidali Neemuchwala
D. Rashid Premji

Answer and Explanation

Answer: C

Wipro Limited is an Indian Information Technology Services corporation headquartered in Bengaluru, India.

Question 10: _______ will be project consultant partner for rebuilding state ravaged by recent massive floods.
A. Dolomite
B. KPMG
C. E&Y
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: B

KPMG will be project consultant partner for rebuilding state ravaged by recent massive floods.

Daily Current Affairs: 3 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3

Daily Current Affairs 3 September 2018 Current Affairs Quiz 3 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]