Current Affairs Quiz 3 September 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 September 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 September 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 September 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 3 September 2019

Question 1:Who is the Governor of Kerala?
A. Arif Mohammad Khan
B. Kalraj Mishra
C. Bandaru Dattatreya
D. Bhagat Singh Koshyari

Answer and Explanation

Answer: A

Arif Mohammad Khan is a former cabinet minister in the union of India and the Governor designate of Kerala. He has had several portfolios ranging from energy to civil aviation.

Question 2:Lifeline Express has been inaugurated at Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus by the ___________.
A. South Central Railways
B. Western Central Railways
C. Central Railways
D. Konkan Railways

Answer and Explanation

Answer: C

Lifeline Express has been inaugurated at Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus by the Central Railways.

Question 3:Vivek Kumar Johri took charge as Director General _____________ replacing Rajni Kant Mishra.
A. BSF
B. ITBP
C. CISF
D. CRPF

Answer and Explanation

Answer: A

Vivek Kumar Johri took charge as Director General Border Security Force replacing Rajni Kant Mishra.

Question 4:PM Modi will be presented with 2019 ‘Global Goalkeeper Award’ by _____________.
A. Bill & Melinda Gates Foundation
B. UNICEF
C. Gavi, The Vaccine Alliance
D. The Global Fund to Humanity

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi will be presented with 2019 ‘Global Goalkeeper Award’ by Bill & Melinda Gates Foundation.

Question 5:India proposes itself to host Interpol General Assembly in New Delhi in ____________.
A. 2023
B. 2021
C. 2020
D. 2022

Answer and Explanation

Answer: D

India proposes itself to host Interpol General Assembly in New Delhi in 2022.

Question 6:State bank of India Managing Director _____________ has resigned from her post as She has been appointed as the managing director and chief financial officer of the World Bank.
A. Anushaka Kant
B. Anshu Kant
C. Anshula Kant
D. Aashu Kant

Answer and Explanation

Answer: C

State bank of India Managing Director Anshula Kant has resigned from her post as She has been appointed as the managing director and chief financial officer of the World Bank.

Question 7:Election Commission of India will host 4th General Assembly of Association of World Election Bodies at ___________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Bengaluru
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: C

Election Commission of India will host 4th General Assembly of Association of World Election Bodies at Bengaluru.

Question 8:Charles Leclerc of ___________ has won Belgian Grand Prix 2019 defeating Lewis Hamilton of Mercedes.
A. RedBull
B. Ferrari
C. BMW
D. Volkswagen Group

Answer and Explanation

Answer: A

Charles Leclerc of Ferrari has won Belgian Grand Prix 2019 defeating Lewis Hamilton of Mercedes.

Question 9:_____________ Won 2019 Karnataka Premier League Title defeating Ballari Tuskers.
A. Mysuru Warriors
B. Mangalore United
C. Bangalore Brigadiers
D. Hubli Tigers

Answer and Explanation

Answer: D

Hubli Tigers Won 2019 Karnataka Premier League Title defeating Ballari Tuskers.

Question 10:The 36th edition of National Games 2020 will be held in October-November 2020 in ___________.
A. Kerala
B. Goa
C. Assam
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: B

The 36th edition of National Games 2020 will be held in October-November 2020 in Goa.

Daily Current Affairs: 3 September

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9September-10
September-11September-12September-13September-14September-15
September-16September-17September-18September-19September-20
September-21September-22September-23September-24September-25
September-26September-27September-28September-29September-30

Daily Current Affairs 3 September 2019 Current Affairs Quiz 3 September 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest