Current Affairs Quiz September 7 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 7 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 7 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 7 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 September 2017.

Question 1: Who is the Lieutenant Governor of Delhi?
A. Kiran Bedi
B. Anil Baijlal
C. Narasimhan
D. Rosaiah

Answer and Explanation

Answer: B

Anil Baijlal is the Lieutenant Governor of Delhi .

Question 2: India handed an offshore patrol vessel to which country?
A. China
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: D

India handed offshore patrol vessel to Sri Lanka.

Question 3: PM Modi is on his trip to _______
A. China
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

PM Modi is on his trip to Myanmar.

Question 4: S Korea will work on projects with ____
A. India
B. USA
C. N Korea
D. UK

Answer and Explanation

Answer: C

S Korea, Russia to work on projects with N Korea. South Korean President Moon Jae-in said that the projects are aimed at connecting the Korean Peninsula and Russia’s Far East.

Question 5: Who is the secretary general of UN?
A. Antonio Guterres
B. Ban-ki-Moon
C. Moon-Jae-in
D. Jim-Yan-in

Answer and Explanation

Answer: A

Antonio Guterres is the secretary general of United Nations.

Question 6: Over 22 lakh sign a petition on GST against:
A. Daily wages
B. Insurance premiums
C. Perfumes
D. Luxury hotels

Answer and Explanation

Answer: B

The petition against GST on insurance premiums is signed.

Question 7: By 2022, IT industry would see a decrease in headcount by
A. 7.2%
B. 7.3%
C. 7.4%
D. 7.5%

Answer and Explanation

Answer: D

Worldwide, the IT industry would see a net decrease of 7.5%.

Question 8: Travel Company MakeMyTrip has merged with:
A. Cleartrip
B. Ibibo
C. AirAsia
D. Air India

Answer and Explanation

Answer: B

Travel giant MakeMyTrip merged with Ibibo.

Question 9: Which state has signed an MoU to build India’s first hyperloop?
A. Telangana
B. UP
C. MP
D. AP

Answer and Explanation

Answer: D

AP govt has signed an MoU to build India’s first hyperloop.

Question 10: Who is the central Railway Minister?
A. Naveen Patnaik
B. Biju Patnaik
C. Sheila Dixit
D. Piyush Goel

Answer and Explanation

Answer: D

Piyush Goel is the Railway Minister of India.

Daily Current Affairs: 7 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

<td><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="http://wordpandit.com/gk-current-affairs-quiz-september-7-2017/">Sept-7</a></strong></span></td>

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest