Current Affairs Quiz 7 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 7 September 2018

Question 1: Who is the present US Secretary of State?
A. Rex Tillerson  
B. John Kerry
C. Michael Pompeo
D. Condoleezza Rice

Answer and Explanation

Answer: C

The current Secretary of State is Micheal Pompeo. The Secretary of State is a senior official of the federal government of the United States of America, and as head of the United States Department of State, is principally concerned with foreign policy .

Question 2: ______ is the first Gulf Country to offer expatriates a permanent residency status.
A. UAE
B. Qatar
C. Oman
D. Dubai

Answer and Explanation

Answer: B

Qatar is the first Gulf Country to offer expatriates a permanent residency status.

Question 3: SLINEX-2018 is a joint exercise between Indian and Sri Lankan_________.
A. Navy
B. Air force
C. Army
D. Police

Answer and Explanation

Answer: A

SLINEX-2018 is a joint exercise between Indian and Sri Lankan navies.

Question 4: Dr _________ has been appointed as the Regional Director WHO South-East Asia.
A. Priya Shah
B. Poonam Saha
C. Poonam Sahay
D. Poonam Singh

Answer and Explanation

Answer: D

Dr Poonam Singh has been appointed as the Regional Director WHO South-East Asia.

Question 5: ___________ Mary Kom is now the Brand Ambassador of BSNL.
A. Boxer
B. Shooter
C. Wrestler
D. Sprinter

Answer and Explanation

Answer: A

Boxer Mary Kom is now the Brand Ambassador of BSNL.

Question 6: i2ifunding.com has received certificate of NBFC-Peer to Peer Lending Platform (NBFC-P2P) from __________.
A. NABARD
B. SEBI
C. RBI
D. NHB

Answer and Explanation

Answer: C

i2ifunding.com has received certificate of NBFC-Peer to Peer Lending Platform (NBFC-P2P) from RBI.

Question 7: Hriday Hazarika claimed Gold in the men’s _________ air rifle at ISSF World Championships event.
A. 50m
B. 20m
C. 10m
D. 25m

Answer and Explanation

Answer: C

Hriday Hazarika claimed Gold in the men’s 10m air rifle event.

Question 8: India and __________ have signed an implementation agreement on ‘MOBILISE YOUR CITY’ (MYC).
A. France
B. England
C. Germany
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: A

India and France have signed an implementation agreement on ‘MOBILISE YOUR CITY’ (MYC).

Question 9: The _________ edition of Bengaluru Space Expo was inaugurated by K Sivan(ISRO Chairman).
A. 6th
B. 7th
C. 9th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: A

The 6th edition of Bengaluru Space Expo was inaugurated by K Sivan (ISRO Chairman).

Question 10: HRD Minister ___________ has launched book and curriculum on Gandhiji’s Nai Talim(basic education).
A. Smriti Irani
B. Prakash Javadekar
C. MM Joshi
D. Piyush Goyal

Answer and Explanation

Answer: B HRD Minister Prakash Javadekar has launched book and curriculum on Gandhiji’s Nai Talim(basic education).

Daily Current Affairs: 7 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7

Daily Current Affairs 7 September 2018 Current Affairs Quiz 7 September 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest