Current Affairs Quiz 8 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 September 2018

Question 1: Juan Martin del Potro is a tennis player from __________.
A. Spain
B. Brazil
C. USA
D. Argentine

Answer and Explanation

Answer: D

Juan Martín del Potro, also known as Delpo, is an Argentine professional tennis player who is currently ranked world No. 3 in men’s singles by the Association of Tennis Professionals.

Question 2: Government will organise the Aero India 2019 in ______________ from 20-24 February 2019.
A. New Delhi
B. Bengaluru
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Government will organise the Aero India 2019 in Bengaluru from 20-24 February 2019.

Question 3: Piyush Goyal has launched a new app – _______________ mobile App of ‘Indian Railways e-procurement system’ (IREPS).
A. Aapoorti
B. Aparyapt
C. Asahyog
D. Aapoort

Answer and Explanation

Answer: A

Piyush Goyal has launched a new app – ‘AAPOORTI’ mobile App of ‘Indian Railways e-procurement system’ (IREPS).

Question 4: _________ has become first Honorary Ambassador of Lal Bahadur Shastri Memorial Foundation.
A. Salman Khan
B. Aamir Khan
C. Shah Rukh Khan
D. Akshay Kumar

Answer and Explanation

Answer: D

Akshay Kumar has become first Honorary Ambassador of Lal Bahadur Shastri Memorial Foundation.

Question 5: What is the full form of SARFAESI ?
A. Securitisation and Reconstruction of Financial Assets and Enforcement of Securities Interest
B. Securitisation and Recommendation of Financial Assets and Enforcement of Security Interest
C. Securities and Reconstruction of Financial Assistance and Enforcement of Securities’ Interest
D. Securitisation and Reconstruction of Financial Asset’s and Enforcement of Securities’ Implementation

Answer and Explanation

Answer: A

The Securitisation and Reconstruction of Financial Assets and Enforcement of Securities Interest Act, 2002 (also known as the SARFAESI Act) is an Indian law.

Question 6: What is the capital of Turkey ?
A. Ankara
B. Turk
C. Izmir City
D. Mascot

Answer and Explanation

Answer: A

Turkey Capital- Ankara || Currency- Turkish lira || President- Recep Tayyip Erdogan.

Question 7: HRD Ministry will participate in Programme for International Student Assessment ____________.
A. 2023
B. 2020
C. 2022
D. 2021

Answer and Explanation

Answer: D

RD Ministry will participate in Programme for International Student Assessment 2021 after 9 years.

Question 8: India and _____________ will form a working group for ISRO’s first manned space mission Gaganyaan.
A. Russia
B. Japan
C. France
D. USA

Answer and Explanation

Answer: C

India and France will form a working group for ISRO’s first manned space mission Gaganyaan.

Question 9: Facebook will open its first ever data centre in Asia in ___________ which will be operational by 2022.
A. Singapore
B. China
C. India
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: A

Facebook will open its first ever data centre in Asia in Singapore which will be operational by 2022.

Question 10: _________ will be awarded with Human Rights Campaign National Equality Award.
A. Amy Jackson
B. Anne Hathaway
C. Irena Bokova
D. Julia Roberts

Answer and Explanation

Answer: B

Anne Hathaway will be awarded with Human Rights Campaign National Equality Award on September 15.

Daily Current Affairs: 8 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8

Daily Current Affairs 8 September 2018 Current Affairs Quiz 8 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest