Current Affairs Quiz 9 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 September 2018

Question 1: Who is the Chairman of SBI?
A. Rajnish Kumar
B. Rajesh Kumar
C. Rajat Kumar
D. Rana Kapoor

Answer and Explanation

Answer: A

Chairman: Rajnish Kuma. Headquarters- Mumbai, Established on- 01st July 1955.

Question 2: What is the tagline of Axis Bank?
A. Bank Ka naam Zindagi
B. Badhti Ka naam Zindagi
C. Zindagi ke sath, Zindagi Ke Baad
D. Aapka Apna Bank

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Mumbai, Tagline: Badhti Ka naam Zindagi

Question 3: ___________ will start from September 16 to 29, 2018 between India Army and USA Army.
A. Yudh Prayas
B. Garuda Shakti
C. IND-US Exercise
D. Yudh Abhyas

Answer and Explanation

Answer: D

Yudh Abhyas will start from September 16 to 29, 2018 between India Army and USA Army.

Question 4: Temasek will invest __________ million in Master Fund of National Investment and Infrastructure Fund-NIIF India.
A. $700
B. $600
C. $400
D. $500

Answer and Explanation

Answer: C

Temasek will invest $400 million in Master Fund of National Investment and Infrastructure Fund-NIIF India.

Question 5: ___________ Hima Das is the Sports Ambassador of Assam.
A. Sprinter
B. Long Jumper
C. High Jumper
D. Hammer Thrower

Answer and Explanation

Answer: A

Sprinter Hima Das is the Sports Ambassador of Assam.

Question 6:__ _________ won US Open 2018 women’s singles title as she defeated Serena Williams.
A. Simone Halep
B. Venus Williams
C. Naomi Osaka
D. Nozomi Osaka

Answer and Explanation

Answer: C

Naomi Osaka won US Open 2018 women’s singles title as she defeated Serena Williams. Nozomi Okuhara is Badminton Player from Japan.

Question 7: ___________ has inaugurated the 6th International Geriatric Orthopaedic Society of India Conference.
A. Ramnanda Singh
B. Ramnath Singh
C. Rajnath Singh
D. Naatwar singh

Answer and Explanation

Answer: C

Rajnath Singh has inaugurated the 6th International Geriatric Orthopaedic Society of India Conference.

Question 8: World Summit on Accreditation has started in __________,India.
A. New Delhi
B. Lucknow
C. Mumbai
D. Bhopal

Answer and Explanation

Answer: A

World Summit on Accreditation has started in New Delhi, India.

Question 9: Shahpur Kandi project is about utilization of __________ water(River).
A. Ravi
B. Indus
C. Jhelum
D. Chenab

Answer and Explanation

Answer: A

Shahpur Kandi project is about utilization of Ravi water as per the Indus Water Treaty with Pakistan.

Question 10: What is the theme of International Literacy Day 2018?
A. Literacy and Youth development
B. Literacy and skills development
C. Literacy and Women Empowerment
D. Literacy and World Empowerment

Answer and Explanation

Answer: B

International Literacy Day was observed on 8 September. Theme: – ‘Literacy and skills development’.

Daily Current Affairs: 9 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6September-7September-8September-9

Daily Current Affairs 9 September 2018 Current Affairs Quiz 9 September 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]