Content Ad 002

Current Affairs Quiz 6 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 April 2018

Question 1:BJP MPs have signed a letter to shift Children’s Day to December _______
A. 14th
B. 16th
C. 24th
D. 26th

Answer and Explanation

Answer: D

BJP MPs sign letter to shift Children’s Day to Dec 26th .

Question 2: Global Logistics Summit was held in ____
A. Beijing
B. Tokyo
C. New Delhi
D. Dubai

Answer and Explanation

Answer: C

Global Logistics Summit was held in New Delhi.

Question 3: Subrata Bhattacharjee has been appointed as the ambassador of India to _____
A. Japan
B. Serbia
C. Nepal
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

Subrata Bhattacharjee has been appointed as the ambassador of India to Serbia.

Question 4: US has imposed sanctions on ___ trade with Russia
A. Health
B. Finance
C. Education
D. Defence

Answer and Explanation

Answer: D

US has imposed sanctions on defence trade with Russia.

Question 5: Every male is Qatar is supposed to perform military service for how much time?
A. 1 Year
B. 2 Years
C. 3 Years
D. 4 Years

Answer and Explanation

Answer: A

Every male is Qatar is supposed to perform military service for 1 yr.

Question 6:Which country’s PM is on a visit to India ?
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Nepal
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: C

Nepal’s PM is on a visit to India.

Question 7: Flipkart has partnered with which company recently to offer travel services?
A. Cleartrip
B. Bla Bla Car
C. Zoom Car
D. MakeMyTrip

Answer and Explanation

Answer: D

Flipkart partners with MakeMyTrip to offer travel services on its platform.

Question 8: TRAI proposed Wi-Fi grid will reduce internet cost by ___
A. 60%
B. 70%
C. 80%
D. 90%

Answer and Explanation

Answer: D

TRAI proposed Wi-Fi grid will reduce internet cost by 90%.

Question 9: Bernard Arnault is world’s _____ richest man
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: C

Bernard Arnault is the 4th richest man.

Question 10: India women’s hockey team has defeated ____at CWG 2018
A. Japan
B. Malaysia
C. England
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: B

India women’s hockey team thrashes Malaysia at CWG 2018.

Daily Current Affairs: 6 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6

Daily Current Affairs 6 April 2018 Current Affairs Quiz April 6 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img
Free Live Webinar Update