Content Ad 002

Current Affairs Quiz 5 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 December 2017

Question 1:China stops funding projects in ____
A. Taiwan
B. Pakistan
C. India
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: B

China stops funding projects in Pakistan.

Question 2:Google has made its first direct investment in an Indian startup named:
A. Swiggy
B. Paytm
C. Dunzo
D. Unacademy

Answer and Explanation

Answer: C

Google has made its first direct investment in an Indian startup, picking up a minority stake in hyper-local concierge and delivery player Dunzo.

Question 3: ___ to diversify into solar power business.
A. Reliance
B. Patanjali
C. Ayur
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Patanjali to diversify into solar power business.

Question 4: Who is the Chief Minister of Uttar Pradesh?
A. Edappadi Palanisamy
B. Chandrababu Naidu
C. Chandrasekhar
D. Yogi Adithyanath

Answer and Explanation

Answer: D

Yogi Adithyanath is the CM of Uttar Pradesh.

Question 5: Ockhi is a __
A. Tsunami
B. Cyclone
C. Typhoon
D. Robot

Answer and Explanation

Answer: B

Ockhi is a cyclone affecting Tamil Nadu and Kerala.

Question 6: Boom is __ based startup
A. Iraq
B. Iran
C. Kuwait
D. US

Answer and Explanation

Answer: D

Boom is US based startup.

Question 7: SC has fixed Ayodhya dispute matter for further hearing in_______
A. Jan 2018
B. Feb 2018
C. April 2018
D. March 2018

Answer and Explanation

Answer: B

SC fixes Ayodhya dispute matter for further hearing on Feb 8.

Question 8: _____ has funded aerospace startup Boom.
A. Japan airlines
B. Jet Airways
C. Air Asia
D. Air India

Answer and Explanation

Answer: D

Japan airlines funded aerospace startup Boom.

Question 9: China has stopped funding ______ projects in Pakistan.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 8

Answer and Explanation

Answer: C

China stops funding 3 projects in Pakistan.

Question 10:Kohli scored __ runs against Sri Lanka in three different test series.
A. 600
B. 610
C. 620
D. 630

Answer and Explanation

Answer: B

Kohli scored 610 runs against Sri Lanka.

Daily Current Affairs: 5 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5

Daily-Current-Affairs-5-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-5-2017-Current-Affairs-Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img