Content Ad 002

Current Affairs Quiz 3 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3 February 2018

Question 1:’Exam Warriors’ is a book written by the ___
A. Prime Minister
B. Finance Minister
C. Vice-President
D. Home Minister

Answer and Explanation

Answer: A

‘Exam Warriors’ is a book written by the PM Narendra Modi.

Question 2: Who launched the book ‘Exam Warriors’?
A. Narendra Modi
B. Arun Jaitley
C. Sushma Swaraj
D. Smiriti Irani

Answer and Explanation

Answer: C

External Affairs Minister Sushma Swaraj launched the book ‘Exam Warriors’.

Question 3:’Nikahnama’ is a marriage contract in ___
A. Hinduism
B. Islam
C. Christianity
D. Jainism

Answer and Explanation

Answer: B

‘Nikahnama’ is a marriage contract in Islam.

Question 4: Which firm will invest Rs.2,500 cr in Assam?
A. Toyota
B. Reliance Industries
C. Tata
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Reliance Industries will invest the amount in Assam.

Question 5:Which team won the U-19 WC?
A. Pakistan
B. Afghanistan
C. India
D. England

Answer and Explanation

Answer: C

Indian cricket team won the ICC U-19 World Cup.

Question 6:Which country will host the Winter Olympics?
A. N Korea
B. S Korea
C. India
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

S Korea will host the Winter Olympics.

Question 7:How many athletes will represent India at the Winter Olympics 2018?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

2 athletes will represent India at the Winter Olympics 2018.

Question 8:India has won U-19 WC __ times.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: D

India won U-19 WC 4 times.

Question 9: Ashraf Ghani is the President of ___
A. China
B. Afghanistan
C. Japan
D. Hong Kong

Answer and Explanation

Answer: B

Ashraf Ghani is the President of Afghanistan.

Question 10: India won against ___ in U-19 WC finals.
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Australia
D. England

Answer and Explanation

Answer: C

India won against Australia in U-19 WC finals.

Daily Current Affairs: 3 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4

Daily Current Affairs 3 February 2018 Current Affairs Quiz February 3 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img