Content Ad 002

Current Affairs Quiz 6 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 6 November 2019

Question 1:Minority Affairs Ministry’s initiative ‘HunarHaat’ Exhibition has started in ____________.
A. Prayagraj
B. Varanasi
C. Lucknow
D. Gorakhpur

Answer and Explanation

Answer: A

Minority Affairs Ministry’s initiative ‘HunarHaat’ Exhibition has started in Prayagraj.

Question 2:The 28th Vyas Samman for the year 2018 was conferred on Hindi writer _____________.
A. Ramesh Chandra Shah
B. Leeladhar Jagoori
C. Manglesh Dabral
D. Ashok Vajpeyi

Answer and Explanation

Answer: B

The 28th Vyas Samman for the year 2018 was conferred on Hindi writer Leeladhar Jagoori.

Question 3:Madhuri Vijay’s debut novel ‘The Far Field’ has awarded ___________ JCB prize for Literature 2019
A. 35 Lakh INR
B. 20 Lakh INR
C. 30 Lakh INR
D. 25 Lakh INR

Answer and Explanation

Answer: D

Madhuri Vijay’s debut novel ‘The Far Field’ has awarded 25 Lakh INR JCB prize for Literature 2019

Question 4:_______________ has been placed in a zero-waste cities list projects at International Zero Waste Cities Conference held in Malaysia.
A. Thiruvananthapuram
B. Kochi
C. Chennai
D. Puducherry

Answer and Explanation

Answer: A

Thiruvananthapuram has been placed in a zero-waste cities list projects at International Zero Waste Cities Conference held in Malaysia.

Question 5:World Tsunami Awareness Day was observed on ___________ across the world.
A. 5 November
B. 6 November
C. 7 November
D. 8 November

Answer and Explanation

Answer: A

World Tsunami Awareness Day was observed on 5 November across the world. The date of 5 November was chosen in honour of a true story from Japan: “Inamura-no-hi”, which means the “burning of the rice sheaves”.

Question 6:Sara Damnjanovic of ____________ has been crowned ‘Miss Asia Global 2019’ at a international beauty contest held in Kochin, Kerala.
A. Spain
B. Russia
C. Serbia
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

Sara Damnjanovic of Serbia has been crowned ‘Miss Asia Global 2019’ at a international beauty contest held in Kochin, Kerala.

Question 7:__________ has appointed Suman Kathpalia as its new MD and CEO.
A. RBL Bank
B. Yes Bank
C. IndusInd Bank
D. IDFC Bank

Answer and Explanation

Answer: C

IndusInd Bank has appointed Suman Kathpalia as its new MD and CEO.

Question 8:_____________ has officially announced that it is acquiring Fitbit at approximately USD 2.1 billion.
A. Google
B. Apple
C. Microsoft
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: A

Google has officially announced that it is acquiring Fitbit at approximately USD 2.1 billion.

Question 9:Former President of __________ and Industrialist KK Modi has passed away.
A. FICCI
B. CCI
C. NASCOM
D. AMFI

Answer and Explanation

Answer: A

Former President of FICCI and Industrialist KK Modi has passed away. The Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry is an association of business organisations in India. Established in 1927, on the advice of Mahatma Gandhi by GD Birla and Purushottam Das Thakurdas, it is the largest, oldest and the apex business organisation in India.

Question 10:All India Football Federation has signed an MoU with _________ Football Association.
A. Spanish
B. German
C. Italian
D. British

Answer and Explanation

Answer: B

All India Football Federation has signed an MoU with German Football Association (DFB).

Daily Current Affairs: 6 November

General Knowledge Tests for November-2019
Happy Learning!
November-1November-2November-3November-4November-5
November-6November-7November-8November-9November-10
November-11November-12November-13November-14November-15
November-16November-17November-18November-19November-20
November-21November-22November-23November-24November-25
November-26November-27November-28November-29November-30

Daily Current Affairs 6 November 2019 Current Affairs Quiz 6 November 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img